HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknoloji dünyasında neler oldu?

İşte teknoloji dünyasında bugün yaşananlar...

Teknoloji dünyasında neler oldu?

FIFA 2014'teki programlama hatası dünyaca ünlü futbolcular Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun tekme tokat birbirine girmesine neden oldu. YouTube'ta müzik dinlemek ücrete tabi olabilir. Apple'ın dünya genelindeki logosu ilk kez kızardı. İşte teknoloji dünyasında bugün yaşananlar...

Hürriyet


Messi ve Ronaldo birbirine girdi

Ronaldo Messi rekabetinde korkulan oldu. İki yıldız futbolcu sanal alemde birbirlerine tekme tokat girişti.


Messi ve Ronaldo birbirine girdi

PlayStation'ın son sürümünde yapılan bir hata sonucu, iki oyuncu sahanın ortasında birbirine tekme tokat girişiyor.


Messi ve Ronaldo birbirine girdi

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo arasındaki rekabet FIFA 2014'de yeni bir boyut kazandı. Sanal oyunda Portekizli yıldız attığı gol sonrası orta sahada Messi'yle buluşup tekme tokat kavgaya girişiyor. Kavga Ronaldo'nun Messi'yi havaya uçurmasıyla son buluyor.


Vodafone İzlanda'ya Türk hacker şoku

Vodafone İzlanda hacker şoku yaşıyor. Vodafone İzlanda’nın internet sitesine saldıran Agent ismini taşıyan Türk hacker grubu siteyi hack’ledikten sonra Vodafone İzlanda’ya ait 77 bin kullanıcı kaydını da site üzerinden yayınladı.


Vodafone İzlanda'ya Türk hacker şoku

Cumartesi günü Vodafone’un İzlanda sayfası olan Vodafone.is sitesine Agent isimli bir Türk hacker grubu sanal saldırı düzenledi. Saldırıyla beraber siteye kendi afişlerini koyan hacker’lar “Turkish hackers says: nsa, mola vakti” mesajını sayfada yayınladı.


Vodafone İzlanda'ya Türk hacker şoku

Ancak hacker’lar sayfaya sadece afiş koymakla yetinmedi; site üzerinden bir kısım Vodafone İzlanda abonelerinin kayıtlarına ulaşan hacker’lar 77 bin abonenin SMS kayıtlarını yine bu site üzerinden dünyayla paylaştı. SMS’lerin kullanıcılara ait olduğu ve rastgele sıralandığı göze çarparken, SMS’lerin geçmişi de son 3 güne dayanıyor.


Whatsapp Facebook Messenger'ı geçti

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp yükseliş trendini sürdürüyor. Uygulama bu kez de Facebook’un mesajlaşma uygulaması Messenger’ı geride bıraktı, en popüler mesajlaşma servisi oldu.


Whatsapp Facebook Messenger'ı geçti

Device isimli internet sitenin yayınladığı son raporda 5 farklı ülkedek 4 bin akıllı telefon kullanıcısıyla görüşüldü. Buna göre her 100 kişiden 44’ü Whatsapp’ı tercih ederken, bu rakam Facebook’ta 35’te kaldı.


Google'ın Glass'a dev rakip: Glasstic

Google'ın son harikası ve bizim de test etme imkanı bulduğumuz Google Glass, yakında dişli bir rakiple karşı karşıya kalabilir. Zira söylenenlere göre LG de bir akıllı gözlük peşinde. Üstelik gözlüğün ismi de hazır: "Glasstic"


Google'ın Glass'a dev rakip: Glasstic

Bu söylentilere sebep ise LG'nin "Glasstic" adında bir patent başvurusunda bulunması. Özellikle son zamanlarda akıllı telefon pazarında etkili olan LG, akıllı saat pazarında da Samsung'la mücadele halinde. Google Glass'ın ardından LG'nin de böyle bir girişimde bulunması kullanıcılar tarafından sevindirici bir haber.


Nokia’nın yeni telefonu Lumia 929 görüldü

Nokia’nın Lumia 929’a ait olduğu iddia edilen fotoğrafı internette yayınlandı. Arka yüzü görünen sözde Lumia 929’un fotoğrafı ilk olarak WPCentral isimli bir forum sayfasında yayınlandı. Windows Phone 8’in en yeni sürümüyle beraber gelen cihaz aslında özellikleriyle Lumia 1520’ye yakın bir telefon olma özelliğini taşıyor. 5 inç’lik dev bir ekrana sahip olan cihazın ekran çözünürlüğü 1920x1080 piksele ulaşırken, cihaz 2.2 GHz hızında Qualcomm Snapdragon 800 işlemciden güç alıyor. 32 GB dahili hafızasıyla gelen cihaz Bluetooth 4.0, NFC, WiFi gibi ağ teknolojilerini de destekliyor.


PlayStation 4 yok satıyor

14 Kasım'da ABD'de satışa sunulan Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation 4 büyük ilgi gördü. 399 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan cihaz 24 saat içinde 1 milyon satmayı başarırken, ABD'nin en büyük perakende zincirlerinden biri olan GameStop'tan yapılan açıklamada kısa sürede PS4 stoğunun tükendiğini ve yaklaşık 2.3 milyon müşterinin de sırada olduğuna dikkat çekilirken, şirketin başkanı Tony Bartel konuyla ilgili yaptığı açıklamada daha önce hiçbir konsolun bu denli ilgi görmediğini belirtti.


PlayStation 4 yok satıyor

Globalde de satışa sunulan PS4'ün bu kez de İngiltere sınırları içinde tükendiği açıklandı. Gece yarısı satışa sunulan ve beklenenden büyük ilgi gören konsol 13 Aralık'ta Türkiye'de olacak.


PlayStation 4 yok satıyor

8 çekirdekli x86 işlemci, 500 GB sabit disk, 8 GB RAM, Blu-ray/DVD okuyucu donanımına sahip yeni PS4 Dualshock 4 oyun kumandasıyla da dikkat çekiyor ve PlayStation 4 Eye olarak geçen Kinect benzeri aparatı için 59 dolar daha ödemek gerekiyor. Yeni konsolda, çevrim içi çoklu oyunculu oyunları oynayabilmek için PS Plus üyeliği de gerekiyor. Üyeliğin bir yıllık bedeli ise 50 dolar.


Çin Ay'da bir ilki deniyor

Çin, Ay'a ilk keşif aracını yolladı. Yütu'nun Ay yüzeyine indikten sonra 90 gün boyunca beş kilometrekarelik alanda jeolojik yapı, yüzey materyalleri ve doğal kaynaklar gibi bilimsel incelemelerde bulunması bekleniyor. Programda bir aksama olmaması halinde Yütu'nun aralık ortasında Ay yüzeyine inmesi öngörülüyor. Çin'in ilk Ay aracı olan Yütu 140 kilogram ağırlığında, iki kanatlı ve altı tekerlekli olarak tasarlandı.


YouTube müzikleri ücretli olabilir

Google'ın da yalanlamadığı bu keşif, YouTube'dan müzik dinlemenin paralı olabileceğini söylüyor. Android'deki YouTube uygulamasında yapılan keşifler, Google'ın yakında YouTube'dan müzik dinlemek için bizden para isteyebileceğini gösteriyor.


YouTube müzikleri ücretli olabilir

YouTube uygulamasının 5.3 sürümünün APK dosyasında Android Police'in ortaya çıkardığı terimler arasında "Music Pass", "Offline playback", "Take your music everywhere" ("müziğinizi her yere götürün") ve "Uniterrupted music" ("kesintisiz müzik") var.

Bir başka seçenek olan "No ads on millons of songs" ("milyonlarca şarkıda reklam yok") ise üyelik tabanlı, ücretli bir hizmete işaret ediyor. Bir başka seçenekte milyonlarca şarkının reklamlarla dolu olduğu da yazılı.


Galaxy Grand Lite ortaya çıktı

Samsung'un gelecek aylarda kullanıcılara tanıtması beklenen telefonu Galaxy Grand Lite'ın fotoğrafı internette yayınlandı. 5 inç'lik WGA ekrana sahip olan cihaz 4 çekirdek işlemciden güç alırken, 8GB dahili hafızayla beraber geliyor.

MicroSD kart desteği sayesinde toplam hafızası artırılabilen cihazda Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi yer alıyor. Ancak telefon sahipleri işletim sistemlerini Android 4.3'e güncelleyebilecek.


Döner kameralı telefon

13 Megapiksel dahili kameraya sahip olan Oppo N1 206 derece etrafında dönebiliyor. Böylece cihaz hem ön hem de arka kamera olarak kullanılabiliyor. Diğer bir deyişle çözünürlüğü son derece vasat olan ön kamera kullanmak yerine cihazda arka kameranın yeri geldiğinde ön kamera olarak da kullanılabilmesi amaçlanmış.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler