HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir fotoğraf hayatını değiştirdi

Aixa Ponce Cano, Arjantin’in kırsal kesiminde bulunan Avia Terai köyünde doğdu. Doğduğunda sırtında tümörler ve tüm vücudunu kaplayan benler vardı.

Bir fotoğraf hayatını değiştirdi

Aixa Ponce Cano, Arjantin'in kırsal kesiminde bulunan Avia Terai köyünde doğdu. Doğduğunda sırtında tümörler ve tüm vücudunu kaplayan benler vardı.


Annesi, sık sık böceklere karşı kullanılan tarım ilaçlarına boğulan bir soya tarlasının yakınlarına yaşıyordu.


Fotoğrafçı Marco Vernaschi, Mart ayının 2 haftasında Avia Terai'de kaldı ve Aixa ile diğer köylülerin fotoğraflarını çekti. Amacı, tarım ilaçlamasının bölgede yaşayan insanlar üzerindeki etkisini göstermekti.


Arjantin'deki soya filizlerinin neredeyse tamamı GDO'lu tohumlarla üretiliyor. Hem bu bitkiler, hem de tarım ilaçları doğru ölçülerde ve üreticilerin tavsiyesine uygun şekilde kullanıldığında insan sağlığına bir zarar vermiyor. Öte yandan Arjantin'de tarım ilaçlarının kullanımı hakkında bir ölçüt yok.


Associated Press ve BBC'nin yaptığı haberlere göre, bu kimyasalların yanlış şekilde kullanılması ciddi sağlık problemlerine ve doğuştan gelen bozukluklara sebep olabiliyor. Avia Terai halkı da bunun en somut göstergesi. AP'nin haberinde, GDO'lu tohumları ve kimyasalları üreten Monsanto adlı şirketin "kimyasalların hukuka aykırı şekilde kullanılmasına hiçbir şekilde göz yummadığı” söyleniyor.


Geçtiğimiz yıl, vücudu benlerle kaplı küçük kızın fotoğrafı İngiltere'de yayın yapan Sunday Times Magazine adlı dergide yayınlanmış ve oldukça sesgetirmişti. Fotoğrafın dergide yayınlanmasının ardından hayatını değiştiren bir şey yaşadı.Adını vermek istemeyen ünlü bir müzisyen fotoğrafçı Vernachi'ye ulaştı ve küçük kıza yardım etmek istediğini söyledi. Erkek olduğu açıklanan ünlü yıldız Vernaschi'ye mail yazarak "Bu kız çocuğuna yardım etmek ve onun durumuna dikkat çekmek istiyorum. Onun yaşadıklarını herkes öğrenmeli” yazdı.


Daha sonra yüklü miktarda bağış yapan müzisyen sayesinde Aixa ve annesi Sylvia, başkent Buenos Aires'teki bir özel kliniğe götürüldüler. Gerekli ayarlamaları yapanVernaschi sayesinde küçük kız bir estetik cerrah, bir dermatolog, bir onkolog ve bir de çocuk doktoruyla göstererek yardım aldı. 1 hafta boyunca testlerdengeçirilen küçük kız, 4 saatlik bir ameliyatın ardından vücudundaki dev büyüklüğe sahip tümörlerden ve yüzündeki benlerden kurtuldu. Vernaschi, "Bir fotoğrafım ilk kez gerçek bir fark yaratmayı başardı” diyor ve ekliyor; "Küçük bir fark belki ama, yine de gerçek…”


Arjantin'de yaşananlara dikkat çekmek isteyen Vernaschi, bu olayın ardından Seed for Life adında bir kampanya başlattı. Kar amacı gütmeyen Biophilia adında bir örgüt tarafından da desteklenen kampanyayla, biyo farklılıkların korunması ve bölgelerin kültürel kimliği, tarihi ve geleneklerine de dikkat çekilmesi amaçlanıyor. (Radikal)


7 yaşındaki Aditya Mishra'nın deforme olmuş yüzünden dolayı okuldan atıldı. Gerekçesi ise öğrencilerin korkutuyor olması. Hindistan'da yaşayan Aditya, doğuştan yüz tümörüne sahip.


Yüzünün sağ tarafını komple kaplayan tümür nedeniyle çok zorluklar çektiğini söyleyen Aditya, "İnsanların bana hayalet veya maymunmuşum gibi davranmasına çok üzülüyorum" dedi.


İlk doğduğunda pek fark edilmeyen tümörün zaman gittikçe büyümeye başladığını söyleyen anneNeetu Mishra, Aditya'nın gözünün görmemeye başladığını söyledi.


Doktorlar, Aditya'nın yüzündeki tümörün kaldırılması için bir dizi ameliyattan geçmesi gerektiğini belirtti.


Çocuğunun geleceğinden endişe duyduğunu belirten baba Niraj, "Oğlum gözlerimin önünde sağ gözünü kaybetti. Bu bana çok büyük acı verdi" dedi.


Ailesi ve arkadaşlarının yardımlarıyla bin sterlin toplayan Aditya Kasım ayında il ameliyatını olacak.


Aditya, yüzünün tamamen düzelmesi için 5 bin sterline ihtiyacı var. Üç yıl boyunca ve dört ayda bir ameliyat olması gereken Aditya'nın ailesi imkanları olmadığından kendilerine yardım edilmesini istedi.



15 yaşındaki Vietnamlı kız Lai Thi Dao, Miami'de 7 kilogramlık tümörü nedeniyle bir ameliyat geçirdi...


Miami/Jackson Memorial Hastanesi doktorları tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Vietnamlı kızın tümörünün şu ana kadar rapor edilmiş en büyük tümörlerden biri olduğu söylendi...


Bu hastalığın adı Schwannoma tümörü ve bu tümör genellikle iyi huylu özellik gösteriyor...


Ameliyat, Lai'nin zor yaşamını, yemek, içmek ve uyumak gibi basit günlük işlerde bile çok kolaylaştırmış...


İşte Lai'nin ameliyat sonrası son hali...


26 yaşındaki Polonyalı Joanna yüz tümöründen dolayı yemek çiğnemek ve yutma eylemlerini gerçekleştirmede zorlanıyordu...


26 yaşındaki yüz tümörü olan hasta olduğu ameliyat ile ülkenin 2. yüz nakli olan hastası oldu...


23 saat süren operasyon sonrasında yeni yüzüne kavuşan Joanna'nın doktoru Adam Maciejewski, %80lik yüz nakli operasyonunun başarılı geçtiğini ve hastanın gerçekleştiremediği eylemleri kısa süre içerisinde rahatlıkla becerebileceğini belirtti...


Joanna Polonya'daki Gliwice Kanser Merkezi'nde gözlem altında tutuluyor.











2009 yılında yumurtalıklarında kist tespit edilen 12 yaşındaki Çinli kız için yardım kampanyası düzenlendi...


Tümörü alabilecek hastaneye ulaşabilmek için 2500 kilometre yol gitmek zorunda olan küçük kız ve ailesi...


Umutlu olduklarını dile getirdi...



Küçük kız şimdilerde, gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrası iyileşmeye başladı.


37 yaşındaki Yang Jianbin dünyanın en büyük tümörüne sahip...


Tümör, 9 doktor tarafından 16 saat süren bir operasyonla alındı...


Doktorlar Yang'ın rahatsızlığının hücre dokularının normal büyüme ve gelişimini etkileyen genetik bir bozukluk olduğunu söyledi...


İlk ameliyatını 12 yaşında olan Yang, tümörünün yeniden büyümesinden sonra bir kez daha bıçak altına yattı...


110 kiloluk tümör uzun cerrahi operasyon sonucunda çıkarıldı...


Yang'ın durumunun iyi olduğu ve bu ay sonunda hastaneden taburcu edileceği açıklandı.





Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler