HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye’nin en iyi 10 havalimanı

THY’nin son reklamında çocukların kendi imkânlarıyla sıfırdan havaalanı inşa etmesi seyircilerin gönül telini titretti. Ama telaşa mahal yok, Türkiye bu alanda giderek gelişiyor. Kimisi uzay üssü gibi, kimisine muz bahçelerinden geçilerek gidiliyor. Kimis

Türkiye’nin en iyi 10 havalimanı

THY'nin son reklamında çocukların kendi imkânlarıyla sıfırdan havaalanı inşa etmesi seyircilerin gönül telini titretti. Ama telaşa mahal yok, Türkiye bu alanda giderek gelişiyor. Kimisi uzay üssü gibi, kimisine muz bahçelerinden geçilerek gidiliyor. Kimisinde günlerce yaşamak mümkün. En iyi 10 havalimanını konunun en önemli otoritesi Uğur Cebeci seçti.


1-İstanbul Atatürk Dış Hatlar

Uzun bir yapı, hava tarafına ulaşım kolay. 264 noktaya bağlantı veriyor. 70'ten fazla havayolu sefer yapıyor. Yolcu memnuniyetinde dünyanın ilk 10'u içinde. Geçen yıl 406 bin uçak operasyonu ile 51.3 milyon yolcu gelip-gitti. Ayrıca çok eğlenceli.


2-İzmir Adnan Menderes İç Hatlar

Çok yeni, pırıl pırıl. İç-dış bağlantısı kolay. Türkiye'nin aydınlık kapısı. Filayakları altındaki kafeleri çok güzel olacak. Yeme-içme zengini. Kullanımı kolay.


3-Ankara Esenboğa İç ve Dış Hatlar

Türkiye'nin ilk Schengen tipi terminali. İç–dış ortak kullanıma sahip. Derinlikleri güzel. İnsanın bazı mekânlarında çıkıp ortaya konser vereceği geliyor.


4-Antalya İç Hatlar

Bir turizm bölgesi merkez havalimanı. Bağlantısı çok. Yaz aylarında o kadar fazla milletten, o kadar farklı insan geliyor ki, bir kenara oturup onları izlemek bile keyifli. Yeme içme alanları, alışveriş noktalarının zenginliği bana cazip geliyor. Işığa doyan bir terminal.


5-Sabiha Gökçen İç ve Dış Hatlar

Yolcu trafiği iyi. Anadolu yakasından uçuşların bazılarında büyük rahatlık. Ama dünya bağlantıları az. Yine de giderek artıyor. İkinci pisti olduğunda sıkışması azalacak.


6-Erzincan Havalimanı

O coğrafya için çok farklı bir tasarım. Bir uzay üssü gibi. İçine girildiğinde insanları ruhen uçmaya hazırlıyor. İç mekânlarında düzenlemelerle daha keyifli bir yer olacak.


7-Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar

İç ve dış yolcu trafiği, Dış Hatlar Terminali içinde birleştirilirse harika olacak. Bu terminal dışarıdan bir operayı andırıyor. Çok hoş bir yapı. İçine girildiğinde yormuyor, ürkütmüyor.


8-Dalaman Dış Hatlar

Dış hatlar terminalini beğeniyorum ama iç-dış trafik burada da birleşmeli. İşletme düzgün ve zamanla çok daha fazla bağlantısı olacak. Sadece yaz hareketi olması üzücü ama biz henüz terminal pazarlaması konusunda yeterli bilgi birikimine sahip değiliz.


9-Gazipaşa Havalimanı

Burayı bana verseler keşke. Gece gündüz orada yaşayabilirim. Muz bahçelerinden gidilen küçük bir havalimanı. Sanki okyanus adalarındaki gizemli bir havaalanı. Şirinliğini kaybetmesin istiyorum.


10-Hatay Havalimanı

Çok önemli bir kavşakta. Devlet bu işletmeden çekilmeli. İyi pazarlama ile o coğrafyada bir köşe noktası, transfer merkezi bile olur. Ama yine hesap hataları nedeniyle arada bir su basıyor. Düzeltilebilir diye düşünüyorum.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler