HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'ye gitmek için 10 neden

Forbes dergisi, “Türkiye’ye gitmek için 10 neden” isimli bir analiz yayınladı.

Türkiye'ye gitmek için 10 neden

Forbes dergisi, “Türkiye’ye gitmek için 10 neden” isimli bir analiz yayınladı. Analizde ilk sırada Gezi protestosu anlatılarak “tarihi bir protestonun yaşandığı ve buna tanıklık etmek için Türkiye’ye gidilmesi gerektiği” yer aldı.


Tarihe tanıklık etmek

Mayıs ayından bu yana devam eden genç, yaşlı pek çok insanı bir araya getiren, protestocuların barışçıl ve enerji dolu olarak tanımladığı Gezi Parkı gösterilerine katılarak tarihe tanıklık edilebilir.


İki kelime: Türk Hamamı

Gezi Parkı yakınlarındaki Türk Hamamları listenin ikinci sırasında tavsiye edildi.


Alavya Otel

İsmi yavaşça okunduğunda Ah-lahv-ya yani “I love Ya” (seni seviyorum) olan Alaçatı’daki bu butik otel ve restoranı oldukça ünlü isimlerin tercihi olarak listenin üçüncü sırasında yer aldı.


Günlük güneşlik havası

Analizi kaleme alan Hannah Elliot İstanbul ve Alaçatı’da geçirdiği bir haftada havanın 26 derece civarında ve günlük güneşlik olduğunu anlatıyor.


Yemekler

Analizde Türkiye’de taze balık, domates, yoğurt, dolma, zeytin gibi en sağlıklı yemekleri yiyebileceğiniz anlatılıyor.


Armaggan Bosphorus

Boğaz kıyısındaki bu özel yalıyı İstanbul’a gelenlerin mutlaka görmesi tavsiye edilmiş.


Kolaylıkla gidilebilir olması

Türkiye ABD standartlarına göre egzotik olmasının yanı sıra büyük uğraşlar vermeden ulaşabileceğiniz bir varış noktası olarak tanımlanmış. Yaklaşık bin dolar civarında uçak bileti bulmak mümkün ve 10 saatlik bir uçuşla Avrupa’da deniz tatili yapmak için seçebileceğiniz diğer merkezlere (Ibiza, İspanya) benzer uzaklıkta.


Alışveriş

Analizde 3 binden fazla dükkanı ve günlük 250 bin ziyaretçisiyle Kapalı Çarşı görülmesi gereken yerlerden biri olarak gösterildi. Buraya gideceklere de en az 4 saatlerini ayırmaları ve fiyatlar konusunda uyarıda bulunuldu.


Coğrafi yakınlık

İstanbul’un Doğu ile Batı arasında bir köprü olduğu “bir klişeden ziyaden gerçek bir neden” denilen analizde Türkiye’nin komşuları Mısır, İsrail, Yunanistan ve Romanya’yı rahatlıkla ziyaret edilebileceği anlatıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler