HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üçüncü sayfa güzeli geleneği sona erdi

İngiltere’nin en çok satan gazetelerinden The Sun’da 44 yıldır yayınlanan üstsüz kadın fotoğraflarının yer aldığı Sayfa Üç (Page Three) sona erdi.

Üçüncü sayfa güzeli geleneği sona erdi

İngiltere'nin en çok satan gazetelerinden The Sun'da 44 yıldır yayınlanan üstsüz kadın fotoğraflarının yer aldığı Sayfa Üç (Page Three) sona erdi.


1970 yılında gazeteyi Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'un satın almasıyla başlayan bu gelenek, Sun'ı İngiltere'nin en çok satan bulvar gazetesine dönüştürmüştü.


The Sun gazetesinin İngiltere'de başlattığı "Üçüncü sayfa güzeli” modeli Türkiye'de de örnek alındı. 80'lerin sonuna doğru önce üçüncü sayfada başlayan uygulama daha sonra arka sayfaya taşındı.


Sayfa bundan sonra The Sun'ın internet sayfasında yayınlanacak.


Gazetenin basın bürosunun, grubun diğer gazetelerinden The Times'da yayınlanan sayfanın yayınını durdurma haberi ile ilgili yorum yapmadığı öğrenildi. Ayrıca Rupert Murdoch'un da kararı onayladığı öğrenildi.


Gazetenin çıplak modellerin fotoğraflarını yayımlaması sık sık protesto ediliyordu. Son olarak Sun'ın bu uygulamaya son vermesini isteyenlerin başlattığı imza kampanyasına 215 bin kişi katılmıştı.






Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler