HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Unutulmayan kazalar

Unutulmayan kazalar

Unutulmayan kazalar

TITANIC FACİASI:

Yapıldığı dönemde batmaz denilen titanic ilk yolculuğunda biz bu dağına çarparak batmıştı. ihtişamı, büyüklüğü ve facianın boyutları ele alındığında büyük izler bırakmış olan bu kaza sıralamanın en tepesinde yer almaktadır.


HINDENBURG FELAKETİ:

Almanların meşhur zeplini, helyum yerine hidrojenle çalışmaktaydı. Bir sefer dönüşünde inişe geçtiği sırada yanmaya başlamış ve 36 kişi hayatını kaybetmişti.


AYRTON SENNA'NIN ÖLÜMÜ:

Formula 1 tarihindeki gelmiş geçmiş en büyük ve en önemli pilotu olan Ayrton Senna, Bologna yarışları sırasında yaptığı kaza ile canlı yayında hayatını kaybetmişti.


COLUMBIA UZAY MEKİĞİ:

Toplam 37 adet görevi tamamlyanan Columbia mekiği, 2003 yılında sonra görevinden dönerken atmosfere girişinde patlayarak, 7 mürettebatı ile birlikte parçalanmıştı.


CHALLENGER UZAY MEKİĞİ:

Yeni görevine çıkmak için fırlatıldıktan yaklaşık 7 saniye sonra, içindeki 7 kişilik astronot ekibiyle infilak etmişti. ABD'nin insanlı uzay çalışmalarına bir süre ara vermesine neden olan bir faciaydı.


INDEPENDENTA TANKER FACİASI:

Taşıdığı 95 bin ton ham petrol yüküyle İstanbul Boğazı'ndan geçtiği sırada, bir yunan kosteriyle çarpışmış, büyük bir patlamayla birlikte 51 kişnin ölümüne sebep olmuştu.


DUMLUPINAR DENİZALTI FACİASI:

Çanakkale Boğazı'nda seyrederken bir gemiyle yaşadığı kaza neticesinde, 81 denizcimizin hayatıın kaybetmesine neden olan trajik bir deniz kazasıdır.


SUSURLUK KAZASI:

İstanbulA dönüş yaptıkları sırada Susurluk'ta bir kamyona çarpan otomobilde, o dönemin İstanbul Polis Okulu müdür, bir milletvekili ve hakkında yakalama kararı bulunan Abdullah Çatlı'nın bulunması, toplumda büyük bir infiale neden olmuş, susurluk kazası olarak tarihe geçmiştir.


PRENSES DİANA'NIN ÖLÜMÜ:

İnngiltere Prensi Charles ile yaptığı evliliği ve yaşantısı ile sürekli gözönünde olan Prenses Diana, Paris'teki sevgilisi Dodi Al-Fayed ile aynı otomobilde, paparazzilerden kaçarken bür tünelde kaza geçirerek birlikte hayata veda etmişlerdir. Kaza ile ilgili hala karanlık noktalar üzerine çeşitli komplolar üretilmeye devame dilmektedir.


Tarihte iz bırakmış meşhur kazalardan bazıları...


Akılalmaz kazalar

















Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler