HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van'daki öğrencilerin tuvalet sıkıntısı

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi'ndeki ilkokuldaki tuvaletin kullanılamaz halde olması nedeniyle öğretmen ve öğrenciler sıkıntı yaşıyor.

Van'daki öğrencilerin tuvalet sıkıntısı

İlçe merkezine 21 kilometre uzaklıkta bulunan ve 35 öğrencinin eğitim gördüğü Tandoğan İlkokulu'nda yaşanan tuvalet sorunu nedeniyle bazı öğrenciler evlerinde bazıları ise açık alanda ihtiyaçlarını gideriyor.


Okuldaki tuvaletin onarılmasını isteyen öğrenci velilerinden Faik Koç, konuyu birçok kez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti.


Koç, "Okulda tuvalet var ama harabe durumda olduğu için kullanılmıyor. Tuvalet sorununun bir an önce giderilmesini bekliyoruz. Kış aylarında öğrencilerimiz perişan oluyor.


Bu gidişle çocuklarımız hastalanacak. Çocuklar ve öğretmenler böyle bir ortamda nasıl temiz kalabilir. Öğrencilerimizin daha sağlıklı ortamda eğitim görmesini istiyor ve bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyoruz" dedi.


İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse ise okullardaki eksikliklerin ilgili kurumlara iletildiğini belirterek, "Kış şartlarının çetin geçtiği ilçede, okulların sularının donması nedeniyle çalışma yapamıyoruz.


Onarımlar da don olayı nedeniyle verimli olmuyor. Havaların ısınmasıyla okullardaki çalışmalar başlatılarak gerekli onarımlar tamamlanacak" diye konuştu.

En Çok Aranan Haberler