HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

Windows XP’yi kurmanızın ardından Internet Explorer 6’yı kullanmak durumundasınız; ancak IE 6 çok eskide kalan bir tarayıcı olduğundan, gerekmedikçe Internet Explorer’ın bu sürümünü kullanmamalı, Microsoft’un geliştirdiği Internet Explorer 8’i bilgisayarınıza kurmalısınız. IE 8’i bilgisayarınıza indirmek için Microsoft’un resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Günümüzde hemen her web sitesi, sayfalarında Flash uygulamalara yer vermektedir. Bu nedenle internet üzerindeki animasyonları ve diğer Flash uygulamaları görmek için mutlaka bu programı bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor


İnternette yaygınca kullanılan PDF dosyalarının görüntülenmesini Adobe Reader da bilgisayarınızda mutlak suretle bulunması gereken programların başında yer alıyor.


Dünyanın en iyi sıkıştırma ve arşivleme programı olarak da bilinen ve hemen her kullanıcının bilgisayarında mutlaka bulundurması gereken WinRAR, WinZip’ten farklı olarak ücretsiz olarak da kullanılabiliyor.


Kullanışlı bir medya oynatıcısı olan Winamp, yıllardır kullanıcıların bir numaralı tercihi olmayı sürdürüyor. Winamp ile video dosyalarını izlemeniz de mümkün…


Adı şu an için pek duyulmamış olsa da VLC Player, birçok açıdan rakiplerini geride bırakan, kullanışlı bir yazılım. Hemen hemen tüm video dosyalarını oynatabilen VLC Player, bazı videoları oynatamama sorunu yaşayan kullanıcıların göz atması gereken bir program.


CD/DVD yazma aracı deyince akla ilk gelen isim olan ve yılların getirdiği tecrübeyle oldukça gelişmiş özellikleri bünyesinde barındıran Ahead Nero ile CD/DVD ve hatta Blu-ray disklerinizi yazabilir ve kendi film ve müzik arşivinizi oluşturabilirsiniz.


Microsoft’un kullanıcılarına beta sürümünü sunduğu Office 2010, Office 2007’den sonra yeni arayüzü ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor. Her bilgisayara kurulması gereken Office’in içerisinde Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook ve OneNote gibi kullanışlı araçlar bulunuyor.


Microsoft’un Office paketine para ödemek istemiyorsanız, aynı performansı kısmen alabileceğiniz OpenOffice’i de deneyebilirsiniz. İçerisinde Excel, PowerPoint ve Word türevi araçları içeren bu ücretsiz Office paketi, Linux altında da kullanılabiliyor.


Bir diğer ücretsiz Microsoft Office alternatifi ise Google’ın geliştirdiği GoogleDocs servisi… İnternet üzerinden kullanılan ve herhangi bir kurulum gerektirmeyen bu ücretsiz servis ile dokümanlarınız üzerinde dilediğiniz gibi çalışabilirsiniz.


İnternet üzerinde bulunan milyonlarca tehlikeye karşı bilgisayarınızı mutlak suretle antivirüs yazılımlarıyla koruma altına almalısınız. Bu programların en iyilerinden biri ise gelişmiş güvenlik özellikleriyle dikkat çeken Kaspersky Internet Security 2010… Virüslere karşı etkin bir koruma sağlayan yazılımı sık sık güncelleyerek yeni virüslere karşı da tetikte olabilirsiniz.


Microsoft’un geçtiğimiz aylarda kullanıcılarına sunduğu Security Essential, Kapsesky’ın sunduğu ücretli antivirüs aracına karşılık ücretsiz olmasıyla öne çıkıyor. Virüslere karşı güçlü bir tarama sistemine sahip olan araç, bilgisayarlarda herhangi bir yavaşlığa da neden olmuyor


Apple’ın klasik araçlarından QuickTime ile internette film fragmanlarının yoğun bir şekilde kullandığı mov formatındaki dosyaları oynatabilirsiniz.


Microsoft’un popüler anlık mesajlaşma yazılımı Windows Live Messenger, internet üzerinden yazışabileceğiniz en iyi araçların başında yer alıyor.


Kullanışlı bir p2p (peer to peer) aracı olan LimeWire ile aradığınız birçok şarkı, film veya dosyaya kolayca ulaşabilirsiniz. Ancak LimeWire’den indireceğiniz dosyaların telif hakkı olup olmadığına da dikkat etmenizde fayda var.


Video dosyalarınızın formatları farklılık gösterse de, Total Video Converter isimli bu aracınız varken artık bunu düşünmenize gerek yok. Video formatlarını kolayca birbirine çevirebilen yazılımın kullanımı da oldukça pratik.


Torrent sitelerine girerek aradığınız hemen her şeyi bilgisayarınıza indirebilmenizi sağlayan uTorrent, ücretsiz bir araç…


Bilgisayarınızı en kolay ve hızlı bir şekilde optimize edebileceğiniz CCleaner isimli bu araç sayesinde bilgisayarınızın hızını daha da artırabilirsiniz.


Google’ın popüler servislerinden biri olan Google Earth, dünyayı uydu üzerinden izleyebilmenizi sağlayan bir araç. İnternet bağlantısını kullanan araç ile dünyayı yerinizden kalkmadan dolaşabilirsiniz.


Son zamanlarda kullanımı gittikçe yaygınlaşan FLV formatını oynatabilen FLV Player ile video portallarındaki video görüntülerini izleyebilirsiniz.


Kullanışlı bir sözlük programı olan Babylon ile diller arasında çeviri yapabilirsiniz. Birçok dili destekleyen programın tek olumsuz yanı ücretsiz olmaması…


GetRight ile dosyalarınızı en hızlı ve güvenli bir şekilde bilgisayarınıza indirin. Kullanımı oldukça basit olan yazılım, hem profesyonel hem de amatör kullanıcılara hitap ediyor.


Gelişmiş fonksiyonlarıyla dikkat çeken ve kullanıcılar arasında son derece popüler olan ACDSee, bir resim görüntüleme yazılımından beklenene fazlasıyla sahip bir yazılım.


Google'ın popüler resim düzenleme aracı olan Picasa ile fotoğraflarınız üzerinde birçok ince ayarı yapabiliyorsunuz.


Ücretsiz bir ses düzenleyecisi olan Audacity ile ses dosyalarınızı düzenleyebiir ve kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Audio Converter, WMA, MP3, AIFF ve WAVE formatlarını birbirine en kısa yoldan dönüştürebilen kullanışlı bir yazılımdır. Bunun yanı sıra müzik CD'lerindeki track'leri de HDD'ye alabilen yazılım, şarkılarınızı CD ta da DVD'ye de yazabilmenize imkan tanıyor.


Nero her ne kadar alanında bir numara olsa da, ücretli bir araç olduğundan kullanıcılar ücretsiz bir alternatifini arayabilir. Bu anlamda Express Burn’e göz atmanızda fayda var; zira bu araç ile CD/DVD ve hatta Blu-ray disklere yazma işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.


Winrar’ın güçlü bir alternatifi olan 7-Zip ile 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 ve TAR dosyalarını sıkıştırabilirken, ARJ, CAB, CHM, CPIO, DEB, DMG, HFS, ISO, LZH, LZMA, MSI, NSIS, RAR, RPM, UDF, WIM ve XAR formatlarını açabilirsiniz.


WinZip’i duymayan yoktur. Popüler sıkıştırma araçlarından biri olan WinZip ile zip, rar, tar, bz2 gibi birçok sıkıştırma formatındaki dosyayı açabilir ve bu formatlarda sıkıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Bu yazılım ile hard diskinizi bölümlere ayırabilir, bölümlerin kapasite ölçülerini değiştirebilir ve veri kaybı olmaksızın hard diskinizin bölümlerini tekrar birleştirebilirsiniz.


En popüler P2P istemcilerinden biri olan BitTorrent, milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor ve internet üzerindeki en geniş kaynağa sahip portalların başında yer alıyor.


Freeraser, silmek istediğiniz verileri tamamen hard diskinizden silen bir yazılımdır. Normalde bir dosyayı sildiğinizde, daha sonra kurtarma araçlarıyla bu verilerin kurtarılabilmesi, bir şekilde mümkün olabiliyor. Bu kurtarma şansını da yok eden Freeraser ile önemli veya gizli verilerinizi silmek istediğinizde, kurtarılma şansını da ortadan kaldıracaksınız.


GPU-Z, GPU ve ekran kartınızla ilgili size ayrıntılı bilgi veren, kullanışlı bir araçtır. NVIDIA ve ATI kartlarını destekleyen yazılım, GPU, ekran bilgisi ve overclock gibi ekran kartıyla ilgili birçok bilgiyi kullanıcılarla paylaşıyor. Yazılımın bir diğer önemli özelliği ise, kullanımının herhangi bir kurulum gerektirmemesi.


DiskDigger, verilerini bir şekilde kaybeden ve bu verilerini kurtarmak isteyen kullanıcılara yönelik olarak hazırlanmış olan kullanışlı bir veri kurtarma yazılımıdır. Diğer dosya kurtarma yazılımlarından farklı olarak hard diski tam bir taramadan geçiren DiskDigger, üzerine yazılmış olan bölümdeki dosyaları dahi tespit edebiliyor.


ACDSee’nin aksine ücretsiz bir resim görüntüleme aracı olan IrfanView ile hemen her formattaki resim formatını görüntüleyebilmeniz mümkün.


Anlık mesajlaşma yazılımlarından biri olan Skype ile telefon görüşmeleri yapabileceğiniz gibi internet üzerinden video konferansı da yapabilmek mümkün.


Microsoft’un Outlook Express ya da Outlook araçları dışında ücretsiz bir e-posta istemcisini de kullanabilirsiniz. Mozilla’nın geliştirdiği Thunderbird ile e-postalarınızı en ayrıntılı şekilde kontrol edebilirsiniz.


Bilgisayarınızdan ekran görüntüsü almaya yarayan araç ile PrintScreen tuşuna basarak dilediğiniz ölçüde ekranınızdan fotoğraflar çekebilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler