HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yağmur hayatı alt üst etti

Bayramın üçüncü günü yurdun batı kesimlerini etkisi altına alan yağışlı hava zor anlar yaşattı.

Yağmur hayatı alt üst etti

Bayramın üçüncü günü yurdun batı kesimlerini etkisi altına alan yağışlı hava zor anlar yaşattı. İzmir’de göçük oluştu, Çorlu Devlet Hastanesi’nin MR bölümünü su bastı. 45 saniyelik hortum Muğla-Ortaca’yı alt üst etti.


İzmir’de sabaha karşı etkisini artıran yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu.


Bornova Çamdibi Kamil Tunca Bulvarı üzeri Kartal Durağı önündeki anayolun sağ tarafında bulunan alanda, zeminin de yumuşamasıyla birlikte, yaklaşık 1 metre derinliğinde krateri andıran çukur oluştu.


Akşam saatlerinde etkisini yitiren sağanak yağmur, gece bir kez daha şiddetlendi. Kentin tüm ilçelerinde yollar tekrardan sular ile dolmaya başladı. Sağanak başta Buca ilçesine bağlı Şirinyer Semti ile Bornova ilçesine bağlı Çınarlı Semti olmak üzere kentin diğer ilçelerini de olumsuz etkiledi.


İzmir Bölge Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentteki yağmurun sabah saatlerine değin süreceğini ancak ilerleyen zamanla etkisini yitireceğini belirtti.


Yetkililer ayrıca şu ana kadar kent merkezine 47.4 kilogram yağmur suyunun düştüğünü açıkladı.


Antalya’da kent merkezinde metrekareye 28 kilogram yağış düştü. Rüzgâr hızı ise zaman zaman 60 kilometreye ulaştı.


Otomobillerde mahsur kalanlar, itfaiye ve polis ekiplerince kurtarıldı. Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı turistik Sarıgerme köyünde ise dün yaklaşık 45 saniye süren hortum, ortalığı savaş alanına çevirdi.


Otellere ait şezlong ve şemsiyeler parçalanırken, ağaçlar kökünden söküldü, elektrik direkleri devrildi. Eşek Adası’nda demirli teknelerde mahsur kalanlar askeri helikopterle kurtarıldı.


Tekirdağ’ın Çorlu ve Çerkezköy ilçesinde sokaklar göle dündü. Çorlu Devlet Hastanesi’nin bodrum katında bulunan MR bölümü ile yemekhane sular altında kaldı. Kuzey Ege’de poyraz nedeniyle bazı Gökçeada seferleri iptal edildi.


Yoğun yağış nedeniyle yollar göle dönerken, çok sayıda araç yollarda kaldı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda maddi hasarlı çok sayıda kaza meydana geldi.


İstanbul'un Ümraniye ilçesinde ise sağanak yağışın ardından taşan dere vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bir çok binanın girişi su altında kalırken taşan dereyle birlikte su yılanları ortaya çıktı. Vatandaşlar elindeki maşayla suyun içinden yılan yakaladı.


İstanbul’da önceki geceden beri devam eden sağanak yağış gündüz de etkisini sürdürdü. Anadolu Yakası’nda öğle saatlerinde etkili olan yağışla birlikte bazı yerlerde dereler taştı ve su baskınları meydana geldi. Ümraniye’de derenin taşması sonucu bir çok evin giriş kısmında su birikintileri oluştu.


Sokaklarda su altında kalınca vatandaşlardan bazıları evlerinde mahsur kaldı, komşusunu ziyarete gelen bir kadında su baskını yüzünden ziyaretten geri dönmek zorunda kaldı.


Su baskınıyla birlikte ortaya ilginç görüntülerde çıktı. Dere yatağının taşmasıyla birlikte sokakta biriken suda yılanlar ortaya çıktı. Vatandaşlarda ellerine aldıkları maşayla suyun içinde yılan avına çıktı.


Bir mahalle sakini elindeki maşayla suyun içindeki küçük yılanı yakalayıp yolun kenarına çıkardı. Mahalle sakinlerinden bazı kadınlarda "Her sene aynı sıkıntıyı yaşıyoruz" diyerek yetkililerin yardım etmesini istedi. Mahalle sakinleri dere yatağının taşmasının su kanallarının yetersiz olmasından kaynaklandığını iddia ederken belediye yetkilileri rögar kapaklarını açarak su tahliyesi yapmaya başladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler