HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaşayan vampirler

Diğer balıkların solungaçları arasına yüzerek onların kanlarıyla beslenir. Hayvan ve insanların da boşaltım sistemine kaçarak kan ile beslenmesi ile ünlüdür.

Yaşayan vampirler

Candiru

Diğer balıkların solungaçları arasına yüzerek onların kanlarıyla beslenir. Hayvan ve insanların da boşaltım sistemine kaçarak kan ile beslenmesi ile ünlüdür. Bu nedenle bu balığa vampir balık da denir.


1997'de kayıtlara geçen bir olayda, Amazon nehrinde yüzen bir adamın idrar yoluna kadar ulaşan balık, burada adamın kanıyla beslenip yaşamaya çalışmış ancak sonunda ölmüştür.


Bofa balığı (Taşemen)

Çenesiz bir balık olan bofa balığı yetişkinleri huni biçiminde dişli emici ağızlara sahip olurlar. Çok aç olanları sadece insanlara saldırır. Genelde Afrika dışında ılıman bölgelerdeki tatlı su sahillerinde yaşarlar.


Kuzey Atlantik'te de yaşadığı bilinen bofa balıkları, farklı görünümleriyle yılan balığına da benzetilir.


Sülük

Sülükler ev sahiplerine yapışır ve tamamen doyana kadar orada kalırlar.


Dünya genelinde yaklaşık 500 çeşit sülük türü bulunmaktadır.


Kene

Bir kene, vücut ağırlığının 600 katı kadar kan içebilir. Dünya genelinde çoğunlukla ağaçlık bölgelerde görülürler ancak özellikle ormanlardaki geyik veya yollarında bulunur.


Bazıları uzun otlar üzerinde tutunabilecekleri bir canlı geçene kadar bekler, bazılarıysa ava çıkar. Derinin içine girebilmek için dişlerini, tırnaklarını ve besleme borularını kullanırlar.


Vampir yarasa

Dünyadaki 1000'i aşkın türden yalnızca 3 tanesi vampir yarasadır ve bunlar Güney Amerika ve yakın çevresinde yaşar.


Vampir yarasa genellikle at ve sığır gibi çiftlik hayvanlarının kanını içer, buna insan kanı da dahildir.


Oxpecker kuşu

Afrika'daki Sahra çölünün güney kısımlarında görülen bu kuşlar kene ve diğer parazitlerle ayrıca yaralardaki kanla beslenir. Bazen bir zebranın sırtında, bazen bir zürafanın boynunda ortaya çıkan çıkar ve temizlikçi kuş olarak bilinir.


Ortaklık kurduğu fil, zebra, gergedan, antilop, zürafa, domuz, su aygırı ve geyiklerin sırtında seyahat ederek sırtına bindiği hayvanların derisindeki bit, pire ve keneleri yiyip temizler.


Dişi sivrisinek

Dişi sivrisinekler erkekler gibi nektar benzeri şeker kaynaklarıyla beslenir.


Ancak yumurtalarını geliştirme sırası geldiğinde dişiler kanla beslenmeyi tercih eder. Tüm dünyada görülebilir ve çeşitli hastalıkları taşırlar.


Vampir ispinoz

Bu küçük kuşlar Pasifik Adalarından olan Galapagos Adalarının yerlisidir ve vampir ispinozlar diğer kuşların kanlarıyla beslenir.


Bit

Dünyada 300'den fazla bit türü vardır ve insan hastalıkları etmenlerinde 3'e sınıflandırılmıştır.


Çoğu tutunduğu canlının yalnızca cildini yiyen leşçiller olmakla beraber diğerleri kan ile beslenir.


Tahtakurusu

Tahtakuruları sıcak kanlı hayvanların kanlarıyla beslenen asalak canlılardır ve genelde kendilerini fark ettirmeden yataklarda veya evlerde yuvalanırlar.


Öpücük böcekleri

Hemiptera takımına mensup bir böcek ailesidir. Öpücük böcekleri, insanı genellikle uyurken yanak ve dudaktan bölgelerinden ısırır. "Trypanosoma cruzi” parazitini insana iletir ve ölümcül sonuçlara neden olabilir.


Bu böcekler Amerika'da yaygın olarak görülür ve genellikle bazı evlerin çatlak ve deliklerinde yaşar. Ayrıca Avustralya, Asya ve Afrika'da da görülürler.


Pire Kanatsız böcekler olan pireler insan ve kuşlar dahil tüm memeli hayvanların kanlarıyla beslenir. Genellikle ısırıklarından kaynaklanan tahrişlerle bilinir ve tüm dünyada rahatsız edici olarak görülürler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler