HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yavrusu için kendini feda etti

Kenya’daki Masai Mara Ulusal Parkı’nda safariye çıkan Bristol Martin Farrell ile eşi Kathy’nin kamerasına ilginç bir olay yansıdı.

Yavrusu için kendini feda etti

Kenya’daki Masai Mara Ulusal Parkı’nda safariye çıkan Bristol Martin Farrell ile eşi Kathy’nin kamerasına ilginç bir olay yansıdı.


Bir öğle saatinde Güney Afrika antilobu sürüsüne sessizce yaklaşan leopar, annesiyle birlikte otlayan yavru bir hayvanı gözüne kestirdi.


Bir süre takip ettiği avını ani bir hamleyle boynundan yakaladı.


Ancak bu sırada yanında bulunan annesi beklenmedik bir tepki gösterdi ve boynuz darbeleriyle leopara saldırdı.


Leopar, annenin bu sert mücadelesi karşısında yavruyu bırakmak zorunda kaldı.


Kurtlulan anne ve yavrusu koşarak sürünün arasına karıştı. Antilobunun canını hiçe sayarak yavrusuna saldıran aç bir leoparı boynuz darbeleriyle uzaklaştırması, annelik özverisini bir kez daha gözler önüne serdi.


Kenya'da bir uçurumun kenarındaki yavru aslanı kendini feda ederek kurtaran anne aslan göz yaşarttı.


Dik ve derin bir uçuruma yuvarlanan ve orada çaresizce kurtarılmayı bekleyen yavru aslan için önce "aile meclisi" toplandı. Üç dişi bir erkek aslan uçurumuun kenarında bir süre plan yaptı. Önce dişi aslanların bir kurtarma girişimi oldu. Aşağı doğru hamle yaptılar. Ancak cesaretleri pek yetmedi ve geri döndüler.


Artık iş başa düşmüştü. Anne aslan yavrusunun inlemelerine daha fazla dayanamadı ve operasyona başladı. Ve müthiş bir operasyonla aşağıya kendini attı.


Yavrusunu tutunduğu uçurumdan ensesinden yakaladı ve güvenli bölgeye çıkardı.


Tüm bu dramatik operasyonu ise vahşi hayat fotoğrafçısı Jean-Francois Largot belgelemeyi başardı





Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler