HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yediğimiz yiyeceklerin inanılmaz faydaları

Elmanın verdiği enerji 100 gramda 54 kaloridir. Diyet için mükemmel bir seçenektir.

Yediğimiz yiyeceklerin inanılmaz faydaları

Meyve-sebzelerin müthiş faydaları

Elmanın faydaları

Elmanın verdiği enerji 100 gramda 54 kaloridir. Diyet için mükemmel bir seçenektir.


İçinde bol C vitamini ve lifli proteinler bulunan elma, içerdiği flavinoidler sayesinde hücre ölümüne neden olan serbest radikal adlı kimyasallarla savaşıyor. Bu süreçte, kalp ve damar hastalıklarına yol açan kötü kolesterol azalırken, vücudu koruyan iyi kolesterol yükselişe geçiyor.


Uykudan önce yenirse rahatlatır ve kolay uyumayı sağlar.


Sabah aç karna yendiğinde kanı temizler ve toksinleri atmayı sağlar.


Öğle yemeğinden önce yendiğinde ya da kabuğuyla pişirildiğinde bağırsakları çalıştırır, yumuşatır, kabızlığı önler.


Nefesi rahatlatır. Yapılan bazı araştırmalar, elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığını göstermektedir.


Elma kürü, gut, böbrek, mesane hastalıkları ve hemoroit tedavisinde de işe yarar.


Isırarak yenirse, dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir.


Cilde parlaklık ve güzellik verir.


SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI

Normal sarımsaktan daha faydalı olduğu söylenen siyah sarımsak, Japonya, Avustralya, Amerika ve Avrupa ülkelerinde mutfak sektöründe oldukça popüler bir yere sahiptir. Peki, faydaları nelerdir?


Siyah sarımsak aslında bildiğimiz sarımsaktan farklı değildir. Normal sarımsak bir ay boyunca belirli nem ve ısı altında tutularak kontrollü bir şekilde kurutulur.


Bu fermantasyon sonrasında beyaz olan sarımsağın dişleri siyaha döner. Özellikle Asya mutfağında sık sık kullanılan siyah sarımsak çok faydalı olması sebebiyle Avrupa'da da tercih edilir.


Siyah sarımsak kurutulmuş meyve tadına sahiptir. Daha şekerli ve tütsülenmiş bir tadı vardır. Siyah sarımsak, beyaz sarımsağın aksine ağız kokusuna da neden olmaz.


Siyah sarımsak normal sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içerir. Bu sayede kronik hastalıklar, dolaşım sistemi hastalıkları, romatoid arterit ve Alzheimer'a karşı oldukça etkilidir.


Enfeksiyonlarla daha iyi savaşıyor. Siyah sarımsak normal sarımsağın içerdiğinden daha fazla antiseptik, antifungal, antiviral, antioksidan ve antibakteriyel bileşenler içerir.


Siyah sarımsak kansere karşı daha etkilidir. Fermantasyon sonucu kanserle savaşan özellikleri yoğunlaştırılmıştır. Kolesterolü düşüren bir madde içerir ve bu maddenin seviyesi normal sarımsağa göre çok daha yüksektir.


MAYDANOZ

Maydanoz, A, C, E ve K vitaminleri ile demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, kükürt ve fosfor mineralleri açısından zengin bir besindir. Bu özellikleri ile sadece salatalarda kullanılan bir bitki olarak değil, daha sağlıklı olmak ve çeşitli hastalıklardan korunmak için tüketilen bitkiler arasında yer almaktadır. İşte maydanozun faydaları…


Maydanoz güçlü bir idrar söktürücüdür ve ödemin atılması için yaygın olarak kullanılır. Bu özelliği ile, safra ve böbrek taşlarının vücuttan daha kısa sürede atılması için geleneksel olarak tüketilen bitkiler arasında yer alıyor. Ancak safra veya böbrek taşınız varsa düzenli olarak maydanoz suyu içmeye başlamadan önce doktorunuza danışın.


Maydanoz suyu, hastalık veya alerji nedeniyle artan mukusun vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda sinüslerin dolduğu ve öksürün arttığı zamanlarda maydanoz çayı veya suyu içmek iyi gelir.


Yemeklerden sonra gaz sorunu yaşıyorsanız maydanoz suyu veya çayı içebilirsiniz. Gazı azaltmak için maydanoz çayını çok hızlı içmeyin, her 2-3 dakikada bir kaç yudum alın.


Maydanoz, göz sağlığı için kritik önemi bulunan A vitamini bakımından zengindir. A vitamini retinada ışık hassasiyetini sağlayan "rodopsin” pigmentinin üretilmesinde kullanılır.


Cilde esnekliğini veren ve yaşlanmanın etkilerini geciktiren kolajen üretiminde C vitamini kullanılır. Yüksek oranda C vitamini içeren maydanozu düzenli olarak tüketerek cildin ihtiyaç duyduğu C vitaminini yeterli oranda almasını ve kırışıklıkların gecikmesini sağlayabilirsiniz.


Maydanozun özellikle kolon, meme ve cilt kanserinden korunmak için önerilen bitkiler arasında yer alıyor. Fakat böyle bir faydası olup olmadığı konusunda yapılan çalışmaların sayısı şu anda yetersiz. Ancak hayvanlar üzerinde yapılan bazı araştırmalarda, maydanoz da bulunan "carnosol” adlı bileşenin kanser hücrelerinin çoğalmasını önlediği tespit edilmiş.


Çoğu diyet listesinde maydanoz çayı veya maydanoz suyunun yer aldığını biliyoruz. Bunun nedeni aslında maydanozun yağ yakmaya, kilo vermeye değil, vücutta bulunan fazla suyun atılmasına yardımcı olmasıdır. Maydanoz, idrar söktürücü etkisiyle ödemin atılmasını hızlandırır.


Maydanoz, en önemli B vitaminlerinden biri olan folik asit içerir. Folik asit, vücutta yüksek oranlarda bulunduğunda direkt olarak damarları tahrip eden "homosistein” adlı molekülün nötralize edilmesinde kullanılır.


Maydanoz aynı zamanda, herhangi bir böbrek rahatsızlığı olmayanlara da, böbrek fonksiyonlarının geliştirilmesi ve sodyumun böbrekler tarafından işlenmesinin kolaylaşması için önerilmektedir.


Maydanozda bulunan klorofil kronik ağız kokusunu giderir ve nefesi tazeler. Bitkiye yeşil rengini veren klorofil aynı zamanda kanı temizler ve yeni kırmızı kan hücresi üretimini destekler.


Hamileler, kasılmalara neden olabileceği için maydanoz suyu içmemelidir. Maydanoz suyunun günde 30-50 ml'den fazla tüketilmesi önerilmez. İdrar söktürücü ilaç veya herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız maydanoz suyu içmeden önce olası yan etkiler hakkında doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.


Maydanoz C vitamini açısından zengin bir bitkidir. Sağlığı koruduğu gibi vitamin deposu olduğu için her yaşta her kesimin yemesi önemle tavsiye edilir. Her sabah kürü için: Yarım demet maydonuzu sapıyla beraber ortadan kırıp blendırın içine koyun. Bir adet tam limonun suyunu sıkıp üzerine yarım bardak su koyun. Elde ettiğiniz yeşil suyu her sabah kahvaltıdan 15 dakika önce için. Böylece gereksiz yağların yanması hızlanacak. Not: Kür 15 gün ara vermeden yapılıyor ardından 7 gün ara verilip 15 gün daha yapılıyor ve kür sonlandırılıyor!


DÜNYANIN EN SAĞLIKLI BESİNLERİ

Uzmanlar, dünyanın en sağlıklı besinlerinden oluşan bir liste hazırladı. İşte faydaları saymakla bitmeyen 14 besin...


DUT

Demir açısından çok zengin, ödem çözücü, idrar söktürücü, bağırsak kurtlarını düşürücü etkisi var. Sadece dut meyvesinin değil yapraklarının da bu özelliği bulunuyor. Yaprakların bir diğer önemli özelliği ise kanamayı durdurması.


KARADUT

Karadut ise ağız ve boğaz iltihaplarında mucize etkiler gösterir. Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır. Kişinin kilo almasını sağlar ve iştah açar.


BİR TAVSİYE: 250 gram suya 7 gram dut yaprağı koyup kaynatın... Bu içildiğinde bağırsak kurtlarını döküyor.


ÇİLEK

Özellikle cilt için çok faydalı ve böbrek iltihabına karşı çok etkilidir.


BÖĞÜRTLEN

Cilt gençleştirici özelliği var. Böğürtlen hafıza kaybından, mesane taşlarına kadar pek çok hastalığa iyi geliyor. Yaprakları kaynatılırsa, yaraları iyileştirmede eşsiz bir ilaç.Böğürtlen idrar söktürür. *Ayaklardaki şişlikleri indirir. Yüksek tansiyonu düşürür. *Gözlerdeki zafiyeti giderir. Mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur. Ağız, dil, diş eti için yararlıdır ve bademcik giderir. Haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirir, yanıkları iyileştirir. *Kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür


NOHUT

ABD'li uzmanların hazırladığı en yararlı besinler listesinde özel bir yeri var. Kanı temizleme özelliği eşsiz olarak niteleniyor. Özellikle çocuk astımlarında önemli etkileri var.


YEŞİL MERCİMEK

Listedeki yiyeceklerden biri de yeşil mercimek. Anne sütünü artırıyor, kan yapıp, kolestrolü düşürüyor.


KURU FASULYE

Türk mutfağında kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Faydaları ile de vazgeçilmez olduğu ortaya çıktı. Kalp damar hastalıklarının düşmanı. Kolestrol ve şekere iyi geliyor. Dahası ete eşdeğer.


KURU FASULYE

*İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmayan kuru fasulye, vejetaryen beslenme için de bir alternatif. *Protein ve anorganik tuzlar bakımından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor. *Kuru fasulye sinirleri de kuvvetlendirir. *Şeker hastalığına iyi gelir. *Romatizma, siyatik ve böbrek rahatsızlıklarına karşı ilaç etkisi vardır. *Kalp ve damar tıkanıklığını önler.


SÜT

Bilim adamlarının listesinde olmazsa olmazlar arasında sayılıyor. Kanser önleyici özelliği artık bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda. Çocukların gelişimi için ise önemli etkileri var.


SÜT

Dirsekleriniz sertleşerek kurumaya başladıysa; bir parça pamuğu sütle ıslatarak dirseklerinize sürerek 15 dakika bekletin . Bu uygulamayı bir hafta tekrarlayın. İpek gibi pürüzsüz dirseklere sahip olacaksınız. Pürüzsüz bir cilt için: Cildinizi temizledikten sonra süte batırdığınız bir parça pamukla silin, sütü cildinize iyice yedirdikten sonra 4-5 dakika bekleyin Ardından cildinizi ılık su ile durulayın. Bu uygulama cildinizin genç ve pürüzsüz olmasına yardımcı olur.


YOĞURT

Bağışıklık sistemini uyarıyor. 40 yaş üstünün çok tüketmesi öneriliyor. Özellikle rejim yapanlarda önemli etkileri var. Yağ yakmayı tetiklediği için normalden daha hızlı kilo verilmesini sağlar.


KIRMIZI ET

Etin kötü şöhreti ABD'li bilim adamlarının yayınladığı bu liste ile silindi. Çocukların zihinsel gelişmesinde her hafta mutlaka tüketilmesi öneriliyor.


KIRMIZI ET

*B12 vitamini bulunur. Bu vitamin ise vücut için çok gereklidir. Eksikliği ileriki yaşlarda sıkıntı oluşturur. *Büyümede önemli etkisi vardır. Özellikle çocukların mutlaka tüketmesi gerekiyor. *B12 vitamini sayesinde sinir hücrelerinin büyümesi ve tamirinde etkin rol oynar.


BALIK

Balık da herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda var. İçerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken gıdaların başında geliyor.


*Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir. EPA ve DHA adı verilen bu özel asitler, et, süt, peynir gibi diğer hayvansal besinlerde yoktur. *Bu yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler, böylece kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürür. *Şeker hastalarının, kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için diğer insanlara göre daha fazla balık yemelidirler. *Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemlidir.


HİNDİ

Hindi eti kırmızı ete göre daha ekonomik, protein açısından da dana etine daha yakın. Bu nedenle de sofrada yeri olması gereken bir besin...*Hazmı kolaydır; hasta - sağlam herkese tavsiye olunur. *Piliç eti vasıflarındadır. *Yaşlanmaya karşı direnç oluşturur.


CEVİZ

İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.*Demir açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir. *Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir. *Damar sertliğini önler. *Enerji sağlar. *Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır. *Verem mikrobuna karşı korur. *Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar. *Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır. *Ciğere, mideye kuvvet verip ağız kokusunu da giderir.


FINDIK

Her gün sadece 25-30 gr fındık yemek, günlük E vitamini ihtiyacının yüzde 100'ünü karşılar.


PEYNİR

Kahvaltı masalarının vazgeçilmezi olan peynir, sofralardan asla eksik edilmemeli.*Protein ve kalsiyum açısından zengindir. *İyi bir B12 vitamini ve fosfor kaynağıdır. *Peynir de süt gibi iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Süt sevmeyenler için peynir kalsiyum bakımından iyi bir kaynaktır. *Kemik ve diş olumuşunu güçlendirir.


MEYVELERİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

Meyve ve sebzelerin çok sağlıklı olduğu herkes tarafından bilinir. fakat hangi meyve neye iyi geliyor, biliyor musunuz?


Su içmek vücudu toksinlerden arındırır. limonlu su içerseniz, içindeki c vitamini sayesinde kanınızdaki toksinlerden de arınırsınız. ayrıca cildinizin kızarıklığını geçirir ve ince çizgileri de yok eder.


Midenizi sakinleştirir. antiseptik işlev görür ve detoks yapmanızı sağlar.


Limonlu su kilo vermenizi sağlar.


Solunumunuza yardımcı olur


İçerdiği potasyum sayesinde depresyondan kurtulabilirsiniz. unutkanlığınızı da geçirerek beyin sisinizi ortadan kaldırır.


PH SEVİYENİZİN DÜZELMESİ SİZİ ÇOĞU HASTALIKTAN KORUR.


İÇİNDEKİ POTASYUM SAYESİNDE KAN BASINCINI DÜZENLER. AYNI ZAMANDA BEYNİ UYARIR VE SOĞUK ALGINLIĞI İLE SAVAŞIR.


SİGARA VE BAZI YEMEKLERDEN DOLAYI KÖTÜ KOKAN NEFESİNİZİ TAZELER. Nefesinizi tazeler


EXPERİMENTAL BİOLOGY AND MEDİCİNE'DA YAYINLANAN BİR ÇALIŞMAYA GÖRE, LİMON YAĞI BEYİN AKTİVİTESİNİ YÜKSELTİYOR. YANİ GÜN İÇİNDE BİLEKLERİNİZE BİRKAÇ DAMLA DAMLATMAK VE HAFİFÇE OVMAK ÇOK İYİ GELEBİLİR. Öğleden sonraları enerji kaybı mı hissediyorsunuz?


PASSİFLORA MEYVESİNİN FAYDALARI

Passiflora, Çarkıfelekgiller familyasından şifalı bir bitkidir. Bitki, tohumuyla ya da gövde çelikleriyle çoğaltılır.Anayurdu Tropikal Amerika'dır. Passiflora özellikle Güney Brezilya ve Kuzey Arjantin orijinli bir meyvedir.


Sakinleştirici etkisi vardır.


Panik atağa iyi gelir.


Uykusuzluk için faydalıdır.


Yüksek tansiyona iyi gelir. Zona ağrısı için yararlıdır.


Cinsel gücü arttırır.


Passifloranın çekirdeklerini, tamamını çiğ meyve olarak yiyebilirsiniz. Meyve suyu, kokteyl, tatlı, dondurma, ve meyve salatalarında kullanabilir, hoş koku ve tat vermesi açısından yemeklerinizin yanında garnitür olarak da tüketebilirsiniz.


SARIMSAĞIN FAYDALARI

Bir parça ezilmiş sarımsağı uçuğunuzun üzerine tutarsanız, ağrının ve şişliğin azalmasına yardım edebilir. Sarımsak takviyeleri de uçuğun iyileştirme sürecini hızlandırabilir.


Bol sarımsak tüketirseniz, vücudunuzun yağ depolaması azalır. Her gün sarımsaklı yemekler pişirmeyi deneyin.


Anti-fungal özelliği sayesinde sarımsak kaşıntılı mantar hastalıklarından kurtulmanın iyi bir yoludur. Ayağınızı ılık suya koyun ve suyun içine ezilmiş sarımsak ekleyin.


Anti-iflamatuar özelliği sayesinde sedef hastalığını hafifletir. Etkilenen bölgelere sarımsak yağı sürün.


Her gün sarımsak yerseniz, bağışıklık sisteminiz güçlenir. Soğuk algınlığına yakalndıysanız sarımsak çayı için. Doğranmış ya da kıyılmış sarımsakları birkaç dakika suda bekletin ve sonra süzgeçten geçirip için.


İçerdiği allicin bileşeni sayesinde saç problemlerinizi ortadan kaldırabilir. Dilimlediğiniz ya da ezdiğiniz sarımsağı saç derinize sürün. İsterseniz sarımsağa yağ da ekleyerek saç derinize masaj yapabilirsiniz.


Sarımsak, mineral yağ ve sıvı sabun kullanarak doğal bir tarım ilacı yapabilirsiniz. Bunu sprey şişesine dökün ve zararlı böcekleri bitkilerinizden uzak tutun.


Kıymığın üzerine bir dilim sarımsağı yerleştirin ve parmağınızı bandajla sarın.


Sarımsak doğal yapıştırıcı özelliği sayesinde cam içindeki ince çizgilerin düzeltilmesinde etkilidir. Birkaç diş sarımsağı ezin ve çatlak üzerine sürün, fazlalığı silin.


Balıklar sarımsak kokusuna dayanamazlar. Sarımsak kokulu yem alırsanız daha çok balık yakalarsınız. İsterseniz sarımsak dişleriyle kendi yemek kırıntılarınızı hazırlayabilirsiniz.


Biçimsiz sivilcelerden kurtulmanızı sağlar. İçindeki antioksidanlar sayesinde bakterileri öldürür. Dilimlenmiş sarımsak dişlerini sivilcelerinizin üzerine sürün.


Bunun nedeni bilinmiyor ancak sivrisinekler sarımsağı sevmiyor. Vazelin, sarımsak yağı ve balmumuyla yapılan bir karışım hazırlayıp siz de sürebilirsiniz.


KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI

Kuru üzüm karaciğer dostudur. Vücudumuzda kan oranını artırır.


Vücuttaki birçok sert tümörleri eriterek yok eder.


Kuru üzüm sarılık hastalığına faydalıdır.


Öksürüğü keser. Anason ile kaynatılır, badem yağı ile içilir.


Çıbanları patlatır, iyileştirir. İç yağı ile merhem yapılıp uygulanır.


Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır.


Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.


Günlük kalsiyumun 1/5'ini ve demirin ise 1/3'ünü karşılar.


Halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.


Karaciğer zaafiyetine, öksürüğe, bronşite de iyi gelir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler