HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gençlik aşısı yiyecekler

Genç görünmek, genç kalmak kadınlar başta olmak üzere birçok insanın arzusudur. Ancak bazı besinler bunu kolaylaştırır.

Gençlik aşısı yiyecekler

Genç görünmek, genç kalmak kadınlar başta olmak üzere birçok insanın arzusudur. Ancak bazı besinler bunu kolaylaştırır.


Beslenme uzmanı ve diyetisyen Serkan Tutar, hangi besinlerin cildi ve vücudu dinç tuttuğunu anlattı.

(Hürriyet)


Tam tahıllar

Genel beslenme tarzında karbonhidrat ihtiyacının temeli ekmeklerdir. Ekmek olarak, şeker hastaları başta olmak üzere kilo vermek isteyenlerin tüketmesi gereken tam tahıllı ekmeklerdir.

Aynı şekilde tam tahıllı ekmekler yerine beyaz ekmek tüketirseniz cildinizde kurumalar olur. Tahıllar B grubu vitamini içerir ve antioksidan içeriklidir. Bu nedenle beslenme programında kesinlikle bulunmalıdır.


Kuruyemiş

E vitamini cilt için en önemli vitaminlerden birisidir. Cildinizin genç kalması için kesinlikle E vitamini içeren besinleri yeterli miktarda almalısınız. E vitamini vücutta zaman içerisinde biriken ve zarar veren serbest radikallerin vücuttan atılmasını sağlar.


Kuruyemiş

E vitamini yağ kaynaklı bir vitamindir. Bu nedenle fındık, fıstık, badem, ceviz gibi yağ içeriği yüksek kuruyemişlerde bulunur.


Sebzeler

Yine cilde iyi gelen ve daha genç görünmenizi sağlayan besinlerden birisi de sebzelerdir. Daha parlak ve yumuşak bir cilt için özellikle A vitamini içeriği yüksek olan koyu yeşil yapraklı sebzeleri daha fazla tercih etmelisiniz.


Sebzeler

Çünkü A vitamini vücuttaki hücrelerin hasar görmesini engeller. Ispanak, pazı ve semizotu gibi besinleri tüketmeyi unutmamalısınız.


Meyveler

Özellikle C vitamini içeriği yüksek olan meyveler daha sıkı ve gergin bir cilde sahip olmanızı sağlar. Zaten bu özelliği nedeni ile de birçok cilt kremi içerisinde C vitamini bulunur.


Meyveler

C vitamini, kollajen adı verilen ve cildin temel yapısını oluşturan proteinin artmasını sağlar. Çilek, portakal, mandalina, limon, greyfurt gibi C vitamini içeriği yüksek olan besinleri tercih etmelisiniz.


Yağlı balıklar

Deniz ürünleri denildiğinde ilk aklınıza gelmesi gereken omega-3'tür. Özellikle yağlı balıklar içerisinde omega-3 içeriği oldukça yüksektir. Beslenme programınızda yeterli miktarda omega-3 olması cildinizde kuruluk olmasını ve iltihaplı bir cilde sahip olmanızı engeller.


Yağlı balıklar

Ayrıca dolaşım sisteminin düzenli çalışması cilt sağlığı açısından çok önemlidir. Omega-3 dolaşım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.


Yağlı balıklar

Yapılan birçok araştırma, çinko mineralinin akne tedavisi için kullanılması gerektiğini bildirmiştir. Çinko içeriğinin en yüksek olduğu besin grubu ise hayvansal kaynaklı besinlerdir. Ayrıca çinko cildinize parlaklık vermektedir.


Q-10 enzimi

Bu enzim doğuştan vücudumuzda sentezlenen bir enzimdir. Yaşlandıkça bu enzimin vücutta sentezlenmesi azalır.

Bu nedenden dolayı ciltte kırışıklıklar ve yaşlanma belirtileri artar. Ama bu enzim hiçbir besin ile alınamaz sadece besin desteği ile alınabilir. Bu nedenle Q-10 enzimi sadece uzman doktor tavsiyesiyle kullanılmalı.


Yemekten sonra alışkanlık haline getirdiğimiz, yanlışlar sağlığımıza büyük zarar veriyor.

Yemeğin hemen ardından yenilen meyve, midenizin hava ile dolmasına sebep oluyor.


Meyveyi yemekten 1 saat sonra yemeniz sindirim açısından daha faydalı olacaktır.


Çay, tükettiğimiz gıdalardan aldığımız proteinleri geç sindirmemize ve alınan vitaminlerden tam fayda sağlanılmamasına sebep oluyor.


Özellikle "anemi"si olanların buna çok dikkat etmesi gerekiyor. Çay için en doğru zamanlama, yemekten en az bir saat sonra...


Yemekten hemen sonra içilen çay, demir içeren besin tüketildiyse, yemekle birlikte alınan Demir (Fe) mineralinin vücut tarafından kullanımını sınırlar.


Yemeğin hemen ardından yapılan yürüyüş, tükettiğimiz gıdalardaki besin öğelerinin sindirilememesine, yani yediğimiz yemeğin fayda bakımındanhiçbir anlamı kalmamasına sebep oluyor.


Yürüyüşü 1-2 saat sonra ertelemeniz daha sağlıklı olacaktır.


Yemekten hemen sonra alınan duş, kan akışını el ve ayaklara doğru çoğaltırken, mide etrafında kan dolaşımına sebep oluyor bu da sindirim için son derece zararlı.


Yemeğin hemen ardından uyumak da sindirim sisteminin yeterince çalışamamasına ve bağırsak iltihaplanmalarına ve mide rahatsızlıklarına sebep olur.


Ayrıca yemeğin ardından hemen uyumak kilo almanıza da neden olan faktörlerden.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler