HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni çıkanı değil eskisini alın

Bazı telefonlar var ki yeni modelleri çıkmasına rağmen eski modele göre ciddi bir fark taşımadığından fiyatı düşük olan eski modeli tercih etmek daha makul olabilir.

Yeni çıkanı değil eskisini alın

Bazı telefonlar var ki yeni modelleri çıkmasına rağmen eski modele göre ciddi bir fark taşımadığından fiyatı düşük olan eski modeli tercih etmek daha makul olabilir. Örneğin iPhone 5'i daha ucuza almak isterken iPhone 5S almayarak ne kaybediyorsunuz? Galaxy Note 2 ile Note 3 arasında kayda değer bir fark var mı? Eski ve yeni karşı karşıya geliyor, kararı vermek size kalıyor. (Chip Online)


Önceki model: LG Optimus G Özellikleri: 4.7 inç dokunmatik ekran, 1.5 GHz dört çekirdekli işlemci, HSPA, LTE, Full HD video kaydı destekli 13 megapiksel kamera, 32GB dahili depolama (genişletilemiyor), GPS, MicroUSB, MHL desteği, NFC, Bluetooth, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.1.1 ve LG Optimus UI kullanıcı arayüzü.

Fiyatı: 1.200 TL


Halefi: LG G2 Özellikleri: 5.2 inç dokunmatik ekran, 2.3GHz dört çekirdekli işlemci, HSPA+, Full HD video kaydı destekli 13 megapiksel kamera, 16/32GB dahili depolama (genişletilmiyor), GPS, microUSB, MHL, NFC, Bluetooth, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.2.2 ve LG Optimus UI kullanıcı arayüzü. 4.4'e güncellenecek.

Fiyatı: 1.600 TL


Sonuç: Optimus G de başarılı! G2, modern bir telefon ancak selefi Optimus G'nin göze hoş gelen bir tasarımı var ve fiyatı daha uygun. Ancak Optimus G'nin güncelleme alıp almayacağı şimdiye kadar açıklanmadı.


Önceki model: Huawei Ascend P1 Özellikleri: 4.3 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, 1.5GHz çift çekirdekli işlemci, HSPA, 8 megapiksel kamera, full HD video kaydı, genişletilebilir depolama (microSD'yle), Bluetooth, USB, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.1 (güncellemeyle), Huawei'nin kullanıcı arayüzü.

Fiyatı: 650 TL.


Halefi: Huawei Ascend P2 Özellikleri: 4.7 inç dokunmatik ekran, 1.5GHz dört çekirdekli işlemci, HSPA+, LTE, 4.7 inç HD dokunmatik ekran, 13 megapiksel kamera, 16GB depolama hafızası (genişletilemiyor), GPS, NFC, Bluetooth, USB, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.1 ve Huawei Emotion kullanıcı arayüzü.

Fiyatı: 220 euro (yurtdışı).


Sonuç: Selefin bir şansı var! Huawei Ascend P2 daha iyi, daha hızlı bir telefon; üstelik selefiyle arasında hatırı sayılır bir fiyat farkı da yok. Bu yüzden tercihinizi P2'den yana kullanmanızı tavsiye ediyoruz.


Önceki model: Samsung Galaxy S3 Mini Özellikleri: 3.9 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, 1GHz çift çekirdekli işlemci, HSPA, 5 megapiksel kamera, HD video kaydı, genişletilebilir depolama alanı, GPS, Bluetooth, MicroUSB, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.1 ve Samsung TouchWiz. Android 4.4'e yükseltileceği söylentileri var.

Fiyatı: 660 TL.


Halefi: Samsung Galaxy S4 Mini Özellikleri: 4.3 inç AMOLED dokunmatik ekran, 1.7GHz çift çekirdekli işlemci, HSPA+, LTE, 8 megapiksel kamera, microSD ile genişletilebilir depolama alanı, GPS, NFC, Bluetooth, USB, MHL desteği, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.2 ve Samsung TouchWiz. Android 4.4'e yükseltileceği söylentileri var.

Fiyatı: 960 TL.


Sonuç: S3 Mini'nin şansı var Galaxy S3 Mini'yi 300 TL daha ucuz olması nedeniyle tercih edebilirsiniz. Ancak S4 Mini hem tasarım, hem de teknik olarak selefinden üstün. Çift çekirdekli işlemciye sahip cebin ekran çözünürlüğü de daha yüksek.


Önceki model: Sony Xperia Z Özellikleri: 5 inç Full HD dokunmatik ekran, su geçirmez gövde, 1.5GHz dört çekirdekli işlemci, HSPA+, LTE, 13 megapiksel kamera, Full HD video kaydı, genişletilebilir depolama (microSD ile), GPS, microUSB, MHL desteği, Bluetooth, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.3 ve Sony arayüzü (güncellemeyle). Android 4.4 duyuruldu.

Fiyatı: 1.750 TL


Halefi: Sony Xperia Z1 Özellikleri: 5 inç Full HD dokunmatik ekran, su geçirmez gövde, 2.2GHz dört çekirdekli işlemci HSPA+, LTE, 20.7 megapiksel kamera, Full HD video kaydı, genişletilebilir depolama (microSD ile), GPS, microUSB, MHL desteği, Bluetooth, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.3 ve Sony arayüzü (güncellemeyle); Android 4.4 duyuruldu.

Fiyatı: 2.200 TL


Sonuç: Xperia Z hala iyi Z1, Xperia Z'nin üzerinden çok geçmeden ortaya çıktı. Dolayısıyla Xperia Z, hiç de eski bir telefon değil. Z1'in işlemcisi daha hızlı olabilir, ancak Z'nin herhangi bir zafiyeti yok. Aradaki fiyat farkı, Xperia Z'yi çekici kılıyor.


Önceki modeli: Nokia Lumia 920 Özellikleri: 4.5 inç dokunmatik ekran (Pure Motion HD), 1.5GHz çift çekirdekli işlemci, HSPA+, LTE (800, 1,800, 2,600 MHz), 8.7 megapiksel kamera, BSI sensörü ve görsel dengeleme, GPS, 32GB dahili depolama (genişletilmiyor), NFC, Bluetooth, USB, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Windows Phone 8 ve Lumia Black güncellemesi.

Fiyatı: 1.100 TL.


Halefi: Nokia Lumia 925 Özellikleri: 4.5 inç HD AMOLED dokunmatik ekran, 1.5GHz çift çekirdekli işlemci, HSPA+, LTE, 8 megapiksel kamera, Full HD video kaydı, GPS, 16GB dahili depolama (genişletilemiyor), microUSB, NFC, Bluetooth, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Windows Phone 8 ve Lumia Black güncellemesi.

Fiyatı: 1.200 TL


Sonuç: 925 çok daha iyi İki cep arasında önemli bir fiyat farkı yok; üstelik 925 hem daha ince, hem de daha iyi bir donanıma sahip. Lumia 925, piyasada bulabileceğiniz en iyi kamera-telefonlardan.


Önceki modeli: Google Nexus 4 Özellikleri: 4.7 inç dokunmatik ekran, 1.5GHz dört çekirdekli işlemci, HSPA, 8 megapiksel kamera, Full HD video kaydı, 16GB depolama (genişletilmiyor), GPS, microUSB, MHL desteği, Bluetooth, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.4 (güncellemeyle).

Fiyatı: 1.050 TL


Halefi: Google Nexus 5 Özellikleri: 4.95 inç Full HD dokunmatik ekran, 2.26GHz dört çekirdekli işlemci, HSPA+, LTE, 8 megapiksel kamera, Full HD video kaydı, 16/32GB dahili depolama (genişletilmiyor), GPS, NFC, Bluetooth, MicroUSB, Slim-port ile HDMI desteği, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.4 KitKat.

Fiyat: 1.350 TL


Sonuç: Nexus 5 harika bir cihaz. Daha fazla bellek, daha sağlam tasarım ve daha iyi kamerasıyla Nexus 5, üst düzey bir telefon. Güncellemeler, hızla, direkt olarak Google'dan geliyor.


Önceki modeli: Samsung Galaxy S3 Özellikleri: 4.8 inç dokunmatik ekran (1280 x 720), 1.4GHz dört çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kamera, HSPA+, GPS, MHL, USB, genişletilebilir depolama.

İşletim sistemi: Android 4.3 ve Samsung TouchWiz arayüzü (güncellemeyle). Android 4.4 söylentileri var.

Fiyat: 1.050 TL.


Halefi: Samsung Galaxy S4 Özellikleri: 5 inç Full HD dokunmatik ekran, 4+4 çekirdekli Exynos 5 işlemci, HSPA+, LTE, 13 megapiksel kamera, Full HD video kaydı, genişletilebilir depolama (microSD ile), MHL, NFC, Bluetooth, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.4 ve TouchWiz arayüzü (güncellemeyle).

Fiyatı: 1.500 TL.


Sonuç: Galaxy S3 hala iyi. Galaxy S4, selefine göre teknik açıdan daha güçlü ve daha sağlam bir cep. Aradaki 500 TL'lik fiyat farkı ise oldukça yüksek, çünkü Galaxy S3 hızlı, iyi bir telefon.


Önceki modeli: Apple iPhone 5 16GB Özellikleri: 4 inç dokunmatik ekran, çift çekirdekli işlemci, HSPA, LTE, 8 megapiksel kamera, Full HD video kaydı, GPS, 16/32/64GB depolama (genişletilemiyor), Bluetooth, USB, dört bant GSM.

İşletim sistemi: iOS 7 (güncellemeyle)

Fiyatı: 1.800 TL


Halefi: Apple iPhone 5S 16GB Özellikleri: 4 inç dokunmatik ekran, çift çekirdekli işlemci, HSPA, LTE (her ağda), 8 megapiksel kamera, Full HD video kaydı, GPS, 16/32/64GB dahili depolama (genişletilemiyor), parmak izi tarayıcısı, Bluetooth, USB, dört bant GSM.

İşletim sistemi: iOS 7.

Fiyatı: 2.200 TL.


Sonuç: Tavsiyemiz iPhone 5S. Apple'ın artık satmadığı iPhone 5, iPhone 5S'ten çok daha ucuz değil. Bu yüzden daha iyi teknolojiye ve parmak izi tarayıcısına sahip iPhone 5S'i tavsiye ediyoruz.


Önceki modeli: HTC One X+ Özellikleri: 4.7 inç HD, Super LCD2 dokunmatik ekran, 1.7GHz dört çekirdekli işlemci, HSPA, 8 megapiksel kamera, Full HD video kaydı, 64GB dahili depolama (genişletilmiyor), GPS, micro USB, MHL, Bluetooth, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.2 ve HTC Sense (güncellemeyle). Planlanan başka güncelleme yok.

Fiyatı: 1.300 TL.


Halefi: HTC One Özellikleri: 4.7 inç Full HD dokunmatik ekran, 1.7GHz dört çekirdekli işlemci, HSPA+, LTE, 4 megapiksel ultrapixel kamera, full HD kamera, 32GB dahili depolama (genişletilmiyor), GPS, microUSB, MHL, NFC, Bluetooth, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.3 ve HTC Sense 5.5 (güncellemeyle). Android 4.4 güncellemesini alıyor.

Fiyatı: 1.800 TL


Sonuç: HTC, One+'ı terk etti HTC One+, çok da uzak olmayan bir süre önce üst düzey bir telefondu. Ancak sadece HTC'nin güncelleme desteğini yitirmekle kalmayan cebi mağazalarda bulmanız da oldukça zor. Bu yüzden One+'ın HTC One karşısında pek şansı yok.


Önceki modeli: Samsung Galaxy Note 2 Özellikleri: 5.5 inç HD, Super AMOLED dokunmatik ekran, kalem desteği, 1.6GHz dört çekirdekli işlemci, HSPA+, 8 megapiksel kamera, Full HD video kaydı, GPS, genişletilebilir depolama (microSD ile), micro USB, MHL desteği, Bluetooth, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.3, Samsung TouchWiz.

Fiyatı: 1.300 TL


Halefi: Samsung Galaxy Note 3 Özellikleri: 5.7 inç Full HD dokunmatik ekran, deri benzeri arka kapak, 2.3GHz dört çekirdekli işlemci, HSPA+, 13 megapiksel kamera, Full HD video kaydı, genişletilebilir depolama, GPS, microUSB, MHL, Bluetooth, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.3 ve Samsung TouchWiz. Android 4.4'e güncelleniyor.

Fiyat: 2.000 TL.


Sonuç: Note 2 uygun fiyatlı bir alternatif Note 3 üst seviye, çok iyi bir cep; ama aynı zamanda oldukça pahalı bir cep. Sadece 1 yaşındaki Note 2 ise hala en üst düzey cepler arasında. Büyük HD ekran, yüksek performans ve uzun pil ömrü, Note 2'yi uygun fiyatlı ve güvenilir bir Android modeli kılıyor.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler