HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni iPad Air tanıtıldı

Apple, San Francisco'daki Yerba Buena Sanat Merkezi'nde yeni iPad'lerini tanıttı. Merakla beklenen yeni iPad'in ismi iPad Air(hava) oldu.

Yeni iPad Air tanıtıldı

Apple, San Francisco'daki Yerba Buena Sanat Merkezi'nde yeni iPad'lerini tanıttı. Merakla beklenen yeni iPad'in ismi iPad Air(hava) oldu.


Sahneye ilk olarak Apple CEO'su Tim Cook çıktı. Cook, geçen ay piyasaya çıkan iPhone 5S ve 5C'lerden bahsederken bu cihazların topla 9 milyon adet sattığını açıkladı. Ayrıca Apple'ın yeni işletim sisteminin de 5 gün içinde 200 milyon cihaza indirildiğini söyledi.


Uygulama geliştiriciler ise Apple Store'daki satışlardan bugüne kadar 13 milyar dolar kazandı.


Yeni iPad'in yeni bir ismi de bulunuyor. iPad Air. 9.7 inç retina ekranlı cihazın kalınlığı 9.4 milimetreden 7.5 milimetreye düşürülmüş. iPad Air, 64 Bit A7 işlemci ve M7 sensör ile geliyor. Bununla beraber cihaz iki kat daha hızlı olacak.


Şarjı 10 saat dayanabilecek. 5 megapiksel kamera, çift mikrafon ve 1080p Full HD video kayıt özelliğine sahip olan cihaz 1Kasım'da 499 dolardan satışa sunulacak.


Cook, bugüne kadar 170 milyon adet iPad'in satıldığını söyledi. App Store'da 475 bin iPad uygulaması bulunuyor.


iPad Mini 2 de retina ekranlı oldu. Yeni iPad Mini ise 399 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.


Söylentilerin tersine yeni iPad'lerin ikisinde de iPhone 5S'te olduğu gibi parmak izi okuyucusu bulunmuyor.


08 Apple'ın Mac masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için geliştirdiği yeni işletim sistemi Maverics'in de tanıtıldığı etkinlikte yeni işletim sisteminin ücretsiz olacağı müjdesi verildi. OS X'in eski sürümlerine (Snow Leopard veya Lion) sahip olanlar da bugün itibariyle 2007 iMac, MacBook Pro, 2008 MacBook Air ve MacBook ve Mac Pro bilgisayarlarının işletim sistemlerini Maverics'e güncelleyebilecekler.


15 inç Macbook Pro'da 2.4GHz i5 işlemci, 4GB Ram, 128GB SSD ve GeForce GT 750 ekran kartı bulunacak. Yeni Macbook Pro'lar 4. jenarasyon Intel Haswell işlemci kullanacak ve daha ince ve hafif olacak. İki Macbook Pro da retina ekranlı.


13 inç Macbook Pro 1299 dolar, 15 inç Macbook Pro ise 1999 dolardan başlayan fiyatlarla Aralık'tan itibaren satışa sunulacak.




          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler