HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yenmesi gereken 10 gıdadan biri Türkiye'de

Türkiye gıda turizminin gözde ülkeleri arasında yer alıyor. Seyahat sitesi Lonely Planet, Türkiye'yi de gidilmesi gereken ülke olarak gösterdi.

Yenmesi gereken 10 gıdadan biri Türkiye'de

Türkiye gıda turizminin gözde ülkeleri arasında yer alıyor. Seyahat sitesi Lonely Planet, Türkiye'yi de gidilmesi gereken ülke olarak gösterdi.


Sosisli

Lonely Planet, "Hot-Dog" yani sosisli için en iyi adresi Chicago olarak gösterdi.


Vincisgrassi

Lonely Planet'e göre, klasik İtalyan lazanyasının 12 kat makarna hamuru içine dana yahnisi, Parma'da yetiştirilen domuzlardan elde edilen jambon, tavuk ciğeri, kuzu uykuluğu, trüf mantarı, yaban mantarı, beşamel sos ve parmesan peyniri konan bu türü ancak İtalya'nın Marche bölgesinde en iyi şekilde yenebilir.


Adobo

Filipinler'e özgü bu balık türü için yine Filipinler'e gitmek gerekiyor.


Istakoz

Küba, ıstakozun çok yetiştirilmesinin de etkisiyle bu üründen diğer ülkelere kıyasla çok daha ucuz ve farklı boyutlarda sunabiliyor. Lonely Planet bu yüzden ıstakozun yeneceği en iyi ülke için Küba'yı gösteriyor.


Fideuà

Katalonya, aslında tüm dünyada "paella" olarak bilinen pilavın pirinç yerine ince ve kısa eriştelerle yapılan içeriğinde karidesin de yer aldığı Fideuà adlı pilavın yenebileceği en iyi ülke olarak gösterildi.


Khachapuri

Rusya'nın Soçi kenti aslında Rusya'ya özgü tuzlu bir peynirin ve yumurtayla pişirildiği pide Khachapuri için en iyi yer olarak gösterildi.


Oden

Japonya, içinde Uzakdoğu'ya özgü soya fasulyesi suyuyla fermante edilen peynir tortu, sebze, balık köftesi, yumurta ve etin yer aldığı Oden adlı çorbayı içmek için en iyi ülke olarak gösterildi.


İncir Dolması

Türkiye, Lonely Planet'in listesinde incir dolması yemek için en iyi ülke olarak gösterildi.


Nem (Sargı Börek)

Fransa'nın deniz aşırı topraklarından Yeni Kaledonya, içeriğinde pirinç ya da uzakdoğu makarnası, sebze ve kıymanın yer aldığı Nem adlı börek için en iyi yer seçildi.


Parmesanlı Tavuk

Yemeğin ismi her ne kadar İtalya'yı işaret etse de Lonely Planet, parmesanlı tavuk için en iyi adresin Avustralya olduğunu belirtiyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler