HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıl sonunu bekleyin

İşte 2014’ün sonuna kadar piyasaya sürülmesi beklenen 17 teknolojik ürün.

Yıl sonunu bekleyin

1-Apple iWatch

Temmuz ayı itibariyle 2014 yılının yarısı geride kaldı. Fakat büyük teknoloji ürünleri için hala zaman var.

İşte 2014'ün sonuna kadar piyasaya sürülmesi beklenen 17 teknolojik ürün.

Apple'ın yeni ürünü iWatch'un Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. 9to5Mac gibi çeşitli kaynaklara göre iWatch ağırlıklı olarak kullanıcılarının sağlık ve spor akvititelerine yardımcı olacak.


2-Android Yeni Sürüm

Android, yeni sürümü Android L'nin tanıtımını yapmıştı. Yeni sürümde yer alıcak olan ‘'Project Volta'' ile birlikte akıllı telefonunuzun pil ömrü uzayacak. Android L'nin sonbaharda Google'ın Nexus akıllı telefonlarında ve tabletlerinde yer alması bekleniyor.


3- iOS 8

Apple'ın yeni sürümü iOS 8 görünürde öncekinden pek farklı değil. Fakat yeni sürümün içinde Android kullanıcılarının yıllardır kullandığı özelleştirilmiş klavye gibi birçok figür yer alacak. Yeni sürüm ücretsiz olarak sonbaharda satışa sunulacak.


4-'Android Silver'

Google birkaç sene önce Nexus telefonunu Android işletim sistemiyle piyasaya sürmüştü. Samsung gibi birçok firmaysa Android işletim sisteminde değişiklikler yapmıştı. Nexus Android'in orijinal halinin kullanımı için bir şans yaratıyordu. Fakat bu yıl The Information'ın haberine göre Google diğer üreticilerle birlikte çalışarak Android Silver programını çıkaracak. Söylentilere göreyse bu program üreticilerin Android'in orijinal halini kullanmalarını ve bunu Google aracılığıyla satmalarını sağlayacak.


5-Google'dan yeni tablet

Google'ın Nexus 7 tabletinin ardından çeşitli rapor ve söylentilere göre HTC ve Google işbirliğinde yeni bir tablat geliyor. 8.9 inç ekranlı tabletin Android L ile aynı zamanda piyasaya sürülmesi bekleniyor.


6- Yeni iPad tabletler

Apple'ın iPad Air ile yeni bir dizayn kazandırdığı tabletlerinin bir üst modeli ufak değişikliklerle satışa sunulacak. Görüntüsünde herhangi bir değişiklik olmayacak tabletlerde dokunmatik parmak izi sensörü bulunması söz konusu.


7-iPhone 6

Apple'ın yeni telefonu iPhone 6'nın Eylül ayında duyurusunun yapılması bekleniyor. Yeni telefonun 4.7 ve 5.5 inç ekranlı farklı seçeneklerinin mevcut olması muhtemel.


8-Samsung'dan tablet-telefon

Samsung'un Galaxy Note serisiyle popülerlik kazanan tablet telefonlarına bir yenisi ekleniyor. Galaxy Note 4'ün önümüzdeki sonbaharda duyurusunun yapılması bekleniyor.


9- Sanal gerçeklik başlığı

Businessinsider'ın kaynaklarına göre Samsung 'Oculus Rift'e benzer bir sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalışıyor. Başlık Galaxy telefonlarla etkileşim içinde olup Android oyunlarını sanal bir gerçeklik içinde oynamanızı sağlayacak.


10- Samsung'dan akıllı gözlük

Business Korea'nın haberine göre, Samsung Google Glass'a rakip olacak akıllı gözlüğü üzerinde çalışıyor. Gözlük önümüzdeki sonbaharda piyasaya sürülebilir.


11- Microsoft spor bandı

Microsoft ile bağlantılı Paul Thurrott'dan alınan bilgilere göre, Microsoft bu yılın sonlarına doğru akıllı spor bandını piyasaya sürmeyi planlıyor. Söylentilere göre bantta spor faailyetlerinizi kontrol edebilecek sensörler bulunuyor. Yeni icat iPhone Windows Phone ve Android telefonlarda da çalışabilecek.


12-Microsoft'tan ‘'Surface'' mini tablet

Microsoft Surface mini tabletinin piyasaya sürüm planlarının askıya alındığı söylense de, teknolojik ürünlerle ilgili doğru sızıntılar yapan Twitter hesabı @evleaks'e göre tablet bu yaz piyasaya sunulacak.


13-Windows 9

Windows 8'le ilgili çeşitli problemlerin yaşanmasının ardından bu sonbahar yeni versiyon Windows 9'un çıkması bekleniyor. Yeni versiyonla Windows 8'deki problemler giderilecek.


14- Apple Mac

Apple'ın Mac işletim sistemi için yeni güncellemesi OS X Yosemite sonbaharda ücretsiz olarak indirilebilecek. Yosemite iOS 7'nin tasarımına benzer yeni bir dizayna sahip.


15-Amazon 'Kindle Fire' tablet

Henüz kesin bir tarih belirtilmese de yeni tabletlerini genellikle sonbaharın sonlarında piyasaya süren Amazon'un ‘'Kindle Fire'' tabletinin sonbaharda erişilebilir olması bekleniyor.


16-Amazon 'Fire Phone'

Amazonun ilk akıllı telefonu Fire Phone 25 Temmuz'da satışa sunulacak. Yeni telefonun özellikle oyunlar için kullanışlı olması öngörülen 3D özelliği mevcut. İçinde yer alıcak Firefly uygulamasıylaysa Amazon'un internet sitesiyle bağlantılı bir şekilde kolayca alışveriş yapılabilecek.


17-Myo kol bandı

Myo kol bandı bu sonbaharda piyasaya sürülecek. Fare, klavye ve video oyun denetleyicilerinin yerini alacak olan bant kol hareketlerinizi çeşitli cihazların kontrolü için kullanacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler