HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Yırtıcı kuş’tan ilk cephe görüntüleri

ABD’nin Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurmak için devreye soktuğu hayalet F-22 uçaklarını ilk kez söz konusu operasyonda gösteren fotoğraflar yayımlandı.

‘Yırtıcı kuş’tan ilk cephe görüntüleri

ABD'nin Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmak için devreye soktuğu hayalet F-22 uçaklarını ilk kez söz konusu operasyonda gösteren fotoğraflar yayımlandı.


Daily Beast sitesinde yayımlanan fotoğraflarda ‘Raptor' yani ‘Yırtıcı Kuş' lakaplı uçakların Suriye üzerinde yakıt ikmali yaptıkları görülüyor.


Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Al Dafra Üssü'nden kalkan uçakların 450 kg'lık güdümlü füze attığı belirtiliyor.


Suudi pilotlara ölüm tehdidi Öte yandan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı ABD'nin Arap müttefikleriyle başlattığı askeri operasyonda bizzat savaş pilotu olarak yer alan Suudi Prens'e ölüm tehditleri yağıyor.


F-15 savaş jetinin kokpitinde IŞİD hedeflerini vurmak üzere aldığı görevde görüntüleri yayınlanan veliaht Prensi Salman Bin Abdülaziz'in oğlu Halid Bin Salman'ın, operasyonda görev alan diğer Suudi pilotlarla birlikte tehdit mesajları aldığı açıklandı.


Arap basını ve İngiliz Times gazetesindeki haberlere göre, Twitter üzerinden fotoğrafı paylaşılan Bin Salman ve diğer Suudi pilotlar, sosyal medyada IŞİD destekçilerinin hışmına uğradı.


Bir kullanıcı, dört ayrı jette görev alan Suudi pilotlar için "IŞİD tarafından aranıyorlar” mesajı paylaşırken, bir başka kullanıcı ise "Öyle veya böyle kafaları uçurulacak” ifadesini kullandı.


Bu arada, Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri'nden (BAE) operasyonda görev alan kadın pilot Meryem El Mansuri'nin de ailesi tarafından aforoz edildiği iddia edildi. Libral.org isimli bir forum sitesi ve Islam Post isimli haber sitesinde yer alan haberlerde ailesinin El Mansuri'yi ‘ABD'yle işbirliği yaparak Suriye'yi bombalama operasyonunda yer aldığı için evlatlıktan reddettiği' öne sürüldü. Filo komutanı olarak görev yapan Mansuri'nin, Bahreyn, Ürdün, Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelerin Rakka, Halep ve İdlib yakınlarındaki IŞİD hedeflerine yönelik saldırılarının koordinasyonunda rol oynadığı belirtilmişti.











Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler