HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüzünü şempanze parçalayan kadına yüz nakli

Charla Nash arkadaşı Sandra'nın beslediği şempanze tarafından 2009 yılında vahşi bir saldırıya uğradı ve elleri, burnu, dudakları ve gözkapaklarını bu saldırıda kaybetti.

Yüzünü şempanze parçalayan kadına yüz nakli

Charla Nash arkadaşı Sandra'nın beslediği şempanze tarafından 2009 yılında vahşi bir saldırıya uğradı ve elleri, burnu, dudakları ve gözkapaklarını bu saldırıda kaybetti.


Talihsiz kadının saldırıda yüzündeki kemiklerin büyük bölümü kırılmış, şempanze, ellerini, burnunu, dudaklarını ve gözkapaklarını koparmıştı. Hayvan, Charla'nın kafa derisinden de büyük bir parça kopardı. Sadece bir parmağı kalan kadın ilk olarak doktorlar tarafından yüzünde özel olarak oluşturulan bir delik sayesinde yalnızca sıvı besinlerle beslenebildiğini belirtti.


Connecticut, Stamford'da meydana gelen saldırıyı hatırlamadığını ve şu anda korkunç yaralarına rağmen acı duymadığını söyleyen Charla, "Hatırlamak istemiyorum, çünkü bunun nasıl bir şey olduğunu hayal edemiyorum. Sağlığıma kavuşmak istiyorum. Kabuslarla uyanmak istemiyorum" diye konuştu.


Travis'in her zaman korkutucu bir hayvan olduğunu söyleyen Charla, "Bir keresinde bahçede koşturup duruyor, ağaçlara tırmanıyordu. Sırtıma atlayıp, Saçımdan büyük bir tutam kopardı. Sandra gülüyordu ve ben onu bunun acıdığını söyledim. İnsanlara şunu söylemek istiyorum. Egzotik hayvanlar çok tehlikeli ve onlar etrafta olmamalılar" dedi.


2011 yılından bu yana Cleveland Kliniği'nde tedavi gören Charla Nash'e yoğun çalışmalar sonucu bir dizi operasyon sonrası plastik bir yüz nakli gerçekleştirildi.Yüzünün sadece alt bölümünü fonksyonel bir şekilde kullanabildiğini belirten kadın genel olarak sıvı gıdalarla ancak tavuk eti gibi yumuşak şeyleri parçalayabildiğini belirtti.


Charla, şempanzenin sahibi Sandra'ya 50 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Ayrıca gerekli önlemleri almadığı için devlet aleyhine de 150 milyon dolarlık dava açabilmek için ilgili merciye başvurdu.


Şempanze 14 yaşındaydı ve adı Travis'ti. Travis aslında ABD'de bir hayvandı. TV reklamlarında ve televizyon dizilerinde oynayan Travis'in kadına neden saldırdığıyla ilgili yapılan soruşturmalardan tam olarak bir sonuç alınamadı. Ancak hayvan üzerinde yapılan toksikoloji testlerinde bir anti anksiyete ilacı olan Xanax'a (zanaks) rastlandı. Bu ilacın saldırıdaki etkisiyle ilgili ise bir kanıta ulaşılamadı.


National Geographic adlı belgesel kanalına dahi konu olan bu trajik saldırının hayvan bilimciileri tarafından da incelendiği fakat halen saldırıya dahi net bir sonuca ulaşılamadığı belirtildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler