HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zehirli örümcekler muza binip geldi

İngiltere'de yaşayan Consi Taylor isimli kadın süpermarketten aldığı muzu yerken, kabuğunda gördüğü karartıların ne olduğunu anlaması birkaç saniye aldı.

Zehirli örümcekler muza binip geldi

İngiltere'de yaşayan Consi Taylor isimli kadın süpermarketten aldığı muzu yerken, kabuğunda gördüğü karartıların ne olduğunu anlaması birkaç saniye aldı.


Önce muzun çürümeye başlamış olduğunu zanneden Taylor, daha sonra küçük siyah noktaların halının üzerine düşüp hızla harekete ettiğini fark edince bunların birer örümcek olduğunu anladı.


Ancak Taylor'ın asıl kâbusu bundan sonra başladı. Örümceklerden birinin fotoğrafını haşere uzmanlarını gönderince; onlarca Brezilya gezgin örümceğinin, evinin her tarafına dağılmış olabileceği gerçeğiyle yüzleşti. Zira uzmanlar 29 yaşındaki kadına, fotoğraftaki örümceğin muhtemelen, ısırdığı insani iki saat içinde öldürebilen zehirli Brezilya gezgin örümceği olduğunu söyledi.


Çocuklarıyla birlikte üç gün boyunca otelde kalmak zorunda kalan Consi Taylor ve öğretmen eşi Richard, bu süre boyunca evlerini ilaçlattı.


Londra'nın güneybatısındaki Hampton bölgesinde yaşayan Consi Taylor, İngiltere'nin en büyük ikinci süpermarket zincirinin bir şubesinden aldığı muzların Kolombiya'dan geldiğini söyledi.

Örümceklerin muzun üstüne yuva yaptığını belirten Taylor, "Yarısına kadar yemiştim. Olan biteni anladığım an çığlık attım. Korkunç bir durumdu. Örümceklerden zaten korkarım. O yüzden hemen bir arkadaşımı çağırdım ve birlikte yerleri sildik" dedi.


Muzları geri götüren Taylor'a süpermarket yetkilileri tarafından 10 sterlin tazminat önerildi. Ancak bu teklifi reddeden Taylor, örümceklerin türünü tespit ettirmek için uzmanlara başvurdu. Sonuç olarak üç gün evlerinden uzaklaşmak zorunda kalan aileye, yaşadıkları sıkıntıdan dolayı süpermarket tarafından 2 bin 800 sterlin ödendi.


Guinness Rekorlar Kitabı, Brezilya gezgin örümceğini dünyanın en zehirli örümceği olarak tanımlıyor. Zehrinin çıngıraklı yılanınkinden 30 kat daha kuvvetli olduğu belirtilen Brezilya gezgin örümceği, ısırdığı kişinin kalp ritminin bozulmasına, kan basıncının yükselmesine, kusmasına ve sonunda da ölümüne neden oluyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler