HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zekanızı geliştirmek için 11 adım

Zekanızı geliştirmek için 11 adım

Zekanızı geliştirmek için 11 adım

Bebeklikten itibaren başlayan zekâ gelişimi, 2 yaşına kadar en hızlı düzeye ulaşmaktadır. İleriki yaşlarda ise zekâ gelişim hızı azalmakla beraber, uzmanlar bazı yöntemlerle hayatımızın tüm evrelerinde zekâmızı geliştirmenin mümkün olduğunu belirtiyor.

İşte 11 adımda zekânızı geliştirme yolları:


Monotonluktan kurtulun: Hayatınızı sürekli aynı şekilde sürdürmek zamanla beyni tembelleştireceği için sürekli yeni şeyler deneyin ve öğrenmeye açık olun


Egzersiz yapın: Beynimiz hareket eden bir vücutta daha hızlı çalışmaya başlar. Bu nedenle düzenli egzersiz yapmak zekâ gelişimini de hızlandıracaktır. Ayrıca düzenli egzersiz yapanlarda Alzheimer riski de azalır.


Diğer elinizi kullanın: Sağ el ile yaptıklarınızı sol, sol el ile yaptıklarınızı da sağ elle yapmaya çalışırsanız beyninizin daha aktif çalışmasını sağlayabilirsiniz.


Uykunuza dikkat edin: Gece uykunuzu almaya dikkat edin. Uzmanlara göre uykudayken öğrenme ve hafızaya alma faaliyetleri hızlanır.


Bulmaca çözün: Beynimizi çalıştırmanın en iyi yollarından biri de bulmaca çözmektir.


Strateji oyunları oynayın: Özellikle bizi detaylı düşünmeye sevk eden oyunlar beynimizin daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.


Kitap okuyun: Kitap okurken beynimizin sağ ve sol lobu beraber geliştiği için en faydalı beyin geliştirme tekniklerinden biri kitap okumaktır.


Düşünme zamanınızı doğru belirleyin: Beyniniz günün hangi saatinde daha net düşünebiliyorsa beyin çalışmalarınızı o saatlerde yapmaya özen gösterin


Bol oksijen alın: Bol oksijenli açık alanlarda beynimiz daha aktif çalışır.


Kahve için: Kahvedeki kafein, beynimizin daha iyi çalışmasına yardımcı olur ve konsantrasyonumuzu artırır.


Sanatsal faaliyetle uğraşın: Resim yapmak, müzik aleti çalmak veya el sanatları ile uğraşmak beynimizin gelişmesine yardımcı olur.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler