HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zihinsel engelliye uyum kursunda dayak

Batman'da Zihinsel Engelliler Derneği'nin verdiği kursa katılan 30 yaşındaki zihinsel engelli Edip Bozçalı'nın kursta dövüldüğünü öne süren annesi Yıldız Bozçalı, şikayetçi oldu.

Zihinsel engelliye uyum kursunda dayak

Batman'da Zihinsel Engelliler Derneği'nin verdiği kursa katılan 30 yaşındaki zihinsel engelli Edip Bozçalı'nın kursta dövüldüğünü öne süren annesi Yıldız Bozçalı, şikayetçi oldu.


Anne Bozçalı sırtı, bacakları, kalçalarında ezikliklikler ile morluklar bulunan oğlunun dövüldüğünü gösteren rapor alırken, Batman Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Gezici, olayla ilgili araştırma başlattıklarını söyledi.


Bahçelieveler Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan zihinsel engelli Edip Bozçalı, Batman Zihinsel Engelliler Derneği'nin verdiği 3 aylık aile uyum kursuna gitti. Anne Yıldız Bozçalı, haftada 3 gün gittiği kursta dün eve gelen oğlunun moralinin bozuk olduğunu gördü. Oğlunun gömleğini çıkarınca vücudunun tamamına yakın bölgesinde çizik, morarma ve ezikliklik olduğunu fark eden Yıldız Bozçalı, Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı. Anne Bozçalı, karakola giderek şikayetçi oldu.


KARAKOLDA GÖRÜNCE TEPKİ VERDİ

Oğlunun kurs gördüğü sırada dövüldüğünü ileri süren Yıldız Bozçalı, "Kursa gönderdiğim çocuğumu bu hale getirenlerden davacıyım. Bunu yapanlar insanlıktan nasibini alamamış kişilerdir. Mahallede oturan herkes oğlumun ne kadar sessiz biri olduğunu bilir. Hafta sonu gittiği kursta sırtı, kolu, ayağı ve kalçasında morarma gördüğümüzde gözlerimize inanamadık. Karakola gelen eğitmenlerden birisini oğlum tanıdı. O dayak atanı görünce sinirlerine hakim olamadı. Çocuğum ilk defa kurslara gitmiyor. Yıllardır kurslara gönderdik, ilk kez başına böyle bir olay geldi. Halen engellilere şiddet uygulanıyor. Sorumlulardan davacıyız" dedi.


Batman Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Gezici, Edip Bozçalı'ya darp iddiası ile ilgili olarak idari araştırma başlattıklarını belirterek,


"İş-Kur'la birlikte yürüttüğümüz el sanatları-gelişim ve uyum kursuna 17 zihinsel engelli katılıyor. 2 psikolog, 2 de güzel sanatlar eğitmenleri ile 2 yardımcı personelin gözetiminde kurslarımız devam ediyor.


Daha önceki kurslarımıza da Edip Bozçalı katılıyordu. Tanıdığımız bir kursiyerimizin başına böyle bir şeyin gelmesi tasvip edilemez. Böyle bir olayda bir eğitmenin ya da personelin parmağı varsa iş akdini feshedeceğiz. Ailenin iddialarını çok yönlü araştırıyoruz" dedi.



Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler