HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cindoruk: Gençlere yanlış yapıldı

İzmir’de, Milli Merkez İl Kurultayı'nda konuşan Milli Merkez Oluşumu’nun Kurucu Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Taksim'de gençlere yanlış yapıldığını söyledi.

Cindoruk: Gençlere yanlış yapıldı

İZMİR (İHA) - Milli Anayasa Bileşenleri Forumu tarafından kurulan Milli Merkez Oluşumu Ankara’da yapılan kurultayın ardından ilk il kurultayını İzmir’de yaptı. Balova Termal Tesisleri Kardelen Salonu’nda düzenlenen kurultayın açılış konuşmasını yapan Hüsamettin Cindoruk, Milli Anayasa Forumu(MAF) ve Milli Merkez'in yürüttüğü çalışmaların etkili olduğu, bu çalışmalar sayesinde Anayasa, Başkanlık, Türklük gibi konuların eskisi kadar tartışılmadığını iddia etti. Milli Merkez Oluşumu’nun haklar ve özgürlükler için çalıştığını söyleyen Cindoruk, 23 Nisan 1920 de kurulan yasama meclisinin şuan danışma meclisi haline geldiğini belirtti. Meclis'in yargının vesayeti altına girdiğini söyleyen Cindoruk, “8 milletvekilini meclis kürsüsünde yemin ettirmeye muktedir olmayan bir parlamento danışma meclisi olmaktan öteye gidemez. En yüksek bakan anayasa değiştirilecek kurul 8 milletvekilini cezaevinden alamıyor. Torba kanunla vakit geçiriyor” dedi.

Milli Anayasa Forumu’nun yaptığı çalışmalara gençlerinde Taksim ve Kuğulu Park’ta yaptığı eylemlerle katıldığını belirten Cindoruk, şöyle konuştu: “Şimdi bizim çocuklarımız, bizim gençlerimiz bizi anlamışlardır. Bizi mahcup etmediler. Atatürk’ün bir vasiyetname gibi bıraktığı Türkiye’nin geleceğine ihanet etmediler. Tümünü alnından öpüyorum.Onlara biber gazı sıktılar. Onlara gül suyu gibi geldi. Onlara TOMA dedikleri herkül gibi kamyonla su sıktılar, onlara duş gibi geldi, dimdik ayakta kaldılar. Dünyanın en yanlış işini yaptı iktidar partisi. O genç çocukların gönüllü toplanmalarına karşı sağdan soldan toplananlarla miting yaptı. Bir halk hareketini siyasi bir oluşum gibi karşılarında gördüler ve en büyük hatayı yaptılar. Gençlerin sözden ve direnmekten ve duran adamdan başka ne yaptılar ki tonlarca suyu ve biber gazını kullandınız. Polis ve gençler arasında uçurumun oluşmasını istemiyorum. Ama devlet, polise acımasız güç kullanması için baskı yapıyor. O baskıyı yapan yetkililere sesleniyorum. Yassıada Mahkemesi zabıtlarını okuyup ibret alsınlar. Yarın onları kurtarmak bizim görevimiz olacaktır.”

Taksim Gezi Parkı Olayları |

En Çok Aranan Haberler