HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gezi olaylarında polise 24 yevmiye ikramiye

Gezi Parkı olayları sırasında özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya illerinde görev yapan Çevik Kuvvet polislerine 24'er yevmiye ikramiye verilecek.

Gezi olaylarında polise 24 yevmiye ikramiye
Buna göre 24 yevmiye ikramiye hakkı kazanan bir memur 880 lira civarında para alacak.
Habertürk'te yer alan habere göre Emniyet Genel Müdürlüğü günlerce zor koşullarda görev yapan bu polislere ikramiye verme kararı aldı. Tüm Gezi eylemleri boyunca kesintisiz görev yapan polis birimlerinden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne 24'er yevmiye ikramiye verilecek. İkramiyeler İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya illerinde Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinde görev yapan polislerin hesaplarına yatırılacak.
Polislerin maaş sistemleri farklı olduğu için mesleğe yeni başlayan bir memurun çıplak maaşı günlük yaklaşık 36 lira görünüyor. Buna göre 24 yevmiye ikramiye hakkı kazanan bir memur 880 lira civarında para alacak. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polislerin büyük bölümü birkaç yıllık memur olduğu için ortalama bin lira ikramiye alacaklar. Aynı şubelerde görev yapan emniyet müdürlerinin hesaplarına ise 3 bin lira yatacak. Gezi Parkı ikramiyesi, bir polisin alabileceği en yüksek ikramiye. 24 yevmiye ikramiye, çok başarılı operasyonlara katılan ve görevlerinde başarılı olan polislere veriliyor.
[Taksim Gezi Parkı Olayları](http://haber.mynet.com/kategori/geziparki) | [](http://haber.mynet.com/kategori/geziparki)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler