HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cezaevinde yangın!

Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde yangın çıktı. Bir mahkum tarafından çıkarıldığı belirtilen yangında dumandan etkilenen 7 mahkum ile 2 personel hastaneye kaldırıldı.

Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde çıkan yangında, dumandan etkilenen 7 mahkum ile 2 cezaevi personeli hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Bilecik Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekipler kısa sürede yangını kontrol altına aldı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, dumandan etkilenen 7 mahkum ile 2 ceza infaz memurunu Bilecik Devlet Hastanesine kaldırdı. Cezaevi savcısı Özkan Özçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, müşahedeler kısmında küçük bir yangının çıktığını ve dumandan etkilenen 7 mahkum ile 2 infaz memurunun hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Dumandan etkilenen mahkum ve personelin hayati tehlikelerinin bulunmadığını ifade eden Özçelik, şunları kaydetti:

"Ciddi anlamda bir yaralanma yok, sadece dumandan etkilenme var. Arkadaşlarımız tedavi olduktan sonra tekrar cezaevine getirileceklerdir. Bu tür olaylar cezaevlerinde yaşanabilir. Ama şu an sıkıntı yok. Müşahedeler kısmında mahkumun biri küçük bir yangın çıkarmış.

Orası daha kapalı bir mekan olmasından dolayı dumanın etkileme olanağı daha yüksek. Dolayısıyla diğer mahkum arkadaşlar da dumandan etkilenmişler. Cezaevinde genel anlamda bir sıkıntı yok. Diğer mahkum ve bölümlere sirayet etmiş değil, iki de personel etkilendi.

Onlar da hastaneye kaldırıldı, sağlık durumlarında ciddiyet arz edecek bir durum yok. Dumandan etkilenenlerin kimlikleri belli değil. Çünkü bu tür olaylarda ne oldu ne bitti konusunu önce çözmek gerekiyor. Yangın nerede çıktı, nasıl müdahale edebiliriz ona bakıyoruz. Dumandan etkilenenlerden 4'ünün bilinci yerinde. İlk etapta 3 kişiyi gönderdik. Bunların da bilinçleri açık. Yangını çıkaranın da bilinci açıktı. Fakat gaz ve dumandan etkilenmişler. Yangının alevinden etkilenme ya da yanma durumu yok, sadece dumanından etkilenme var."

Öte yandan, jandarma cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, cezaevinde yakını bulunanlar, yetkililerden bilgi aldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler