HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1 köyde 3 adaş muhtar adayı

Iğdır'ın 170 haneli Gülpınar köyünde, 3 adaş muhtar adayı seçime hazırlanırken, sonuç ne olursa olsun ‘Mehmet Öztürk' ismi kazanacak.

Seçim günü çıkacak karışıklığı önlemek amacıyla, Yüksek Seçim Kurulu'ndan alınan kararla seçmen, 3 adaydan herhangi birisine oy vermek için, adayların isimlerinin başındaki babalarının isimlerini esas alacak. Köyün çoğunun akraba olduğunu ve aynı soyadını taşıdıklarını ifade eden Mehmet Öztürk, başka isimli aday olmadığından, böyle ilginç bir durumun ortaya çıktığını söyledi.

Öztürk, "Bizim köyde 100'den fazla Mehmet Öztürk vardır. Bu nedenle, bu seçimde 3 kişi olarak Mehmet Öztürk ismiyle, muhtarlık seçiminde yarışacağız. Karışıklığı önlemek için, Yüksek Seçim Kurulu oy pusulalarında ismimizin başına babalarımızın ismini ekledi ve bu sayede bize oy vermek isteyen seçmenimiz, babamızın ismini görerek oy kullanacak. Aslında seçmenimiz biraz şaşıracak ama yapabilecek bir şey yok. Bizimle beraber babamız da ya kazanacak, ya da kaybedecek. Türkiye'de herhalde bu bir ilk olacak” dedi.

Bundan bir önceki seçimde, 2 kişinin Mehmet Öztürk ismiyle yarıştığını ifade eden bir diğer muhtar adayı Mehmet Öztürk, "Bu dönemde de 3 kişi Mehmet Öztürk olarak yarışıyoruz. Bunu Yüksek Seçim Kurulu'na anlattığımda, ‘Babanızın isminizi ibareye ekleyerek seçime girebilirsiniz' denildi. Ben 1994'den 2009 yılına kadar bu köyde muhtarlık yaptım. Seçmenimiz bu karışıklığa alışkın. Bunun için bu durumu fazla yadırgamıyor. Sadece gönlünden geçen adayı destekliyor” dedi.

Adayının Mehmet Öztürk olduğunu ifade eden seçmenlerden Ali Öztürk, "Adayların birisi abim, birisi amcam ve bir diğeri de amcamın oğlu. Kazanan kim olursa olsun, Mehmet Öztürk ismi olacak. Fakat kendi adayımızın kazanmasını istiyoruz. Bunun için de pusulanın başındaki baba ismini esas alacağız. Zaten fazla bir karışıklık yok. Kim kime oy vereceğini iyi biliyor” diye konuştu.

Mehmet Şentürk isimli seçmen ise destekledikleri adayın babasının ismini, çocuklarına ve nazının geçtiği akrabalarına söylediklerini, onlarında bunu esas alarak oy kullanacaklarını ifade etti. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler