HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1 Mayıs öncesi işçiler göz altına alındı

Termik santrallerin ve maden ocaklarının özelleştirilmesine karşı günlerdir Ankara'da Özelleştirme İdaresi önünde nöbet tutan Yatağan işçileri gözaltına alındı.

Termik santrallerin ve maden ocaklarının özelleştirilmesine karşı günlerdir Ankara'da Özelleştirme İdaresi önünde nöbet tutan Yatağan işçileri gözaltına alındı. Beyaz kefenler giyerek Maliye Bakanlığı önünde eylem yapmak isteyen işçiler, kendilerine bakanlık kapısına zincirlediler. Zincirleri kesen polis 17 eylemciyi gözaltına aldı.

Maden İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ANKA'ya yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı önünde kendilerini zincirleyen işçilerin "her şeyi göze aldık" mesajı verdiğini belirtti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Termik Santrallerin özelleştirilmesi cari açığı da azaltacak bir adım" açıklamasına atıfta bulunan Girgin, "Maliye Bakanı halkın malı olan santral ve kömür ocaklarını yandaşlara peşkeş çekerek cari açıkları kapatamaz. Tam tersine cari açığı kapatmak için, bu kurumların devlet eliyle işletilirse bu cari açıklar kapatılabilir. Kaldı ki cari açıkların sebepleri işçiler değil. Toplam elde edilecek olan gelirlerinin 6'da 1 fiyatına Yeniköy ve Kemerköy santralini sattılar. Bu peşkeş değil de nedir" dedi.

"ONLARI İŞYERLERİNE SOKMAMAYA KARARLIYIZ"

Alıcı firmalara da seslenen Girgin, "Yatağan mücadelesi geleneğinde minnetin malına sahip çıkma ve bu anlamda yerli yabancı işbirlikçileribu işyerlerini teslim etmeme vardır. 2000 yılında alıcı firmalar duvara tosladılar. İşçiler kendilerini santrale hapsettiler ve özelleştirmecileri püskürttü. Burayı alacak olan firma bir kez daha düşünsün. Onları işyerlerine sokmamaya kararlıyız" diye konuştu.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler