HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İstanbul ve Ankara'da 1 Mayıs önlemleri

Merakla beklenen 1 Mayıs açıklaması geldi. 1 Mayıs nerede kutlanacak, 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak soruları da açıklığa kavuştu. İstanbul ve Ankara'da 1 Mayıs önlemleri alınmaya başlanıyor...

1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İstanbul ve Ankara'da 1 Mayıs önlemleri

İstanbul ve Ankara 1 Mayısa hazırlanıyor. Peki 1 Mayıs günü İstanbul'da ve Ankara'da hangi yollar kapalı olacak? İki kritik kentte ne gibi önemler alındı? 1 Mayısta marmaray, metrobüs, İDO ve vapur seferleri olacak mı? İstanbul kadar Ankara da hazırlıklarını sürdürürken 1 Mayıs için cevaplanması beklenen sorular açıklığa kavuştu. İşte İstanbul ve Ankara'da 1 Mayıs önemleri...

1 MAYIS'TA İSTANBUL'DA HANGİ YOLLAR KAPALI?

1 Mayıs'ta İstanbul'daki kutlama alanı Bakırköy olurken bu bölgedeki yollar trafiğe kapatılacak. Beyoğlu’nda Tarlabaşı Bulvarı, Mete, Gümüşsuyu ve Sıraselviler Caddeleri kapalı olacak. Bakırköy’de İsmail Erez Bulvarı ve bağlı sokakları, Ekrem Kurt Bulvarı( Marmara Forum Varyant ile Veli Efendi Hipodrom önü arası), D-100 Güney yoldan Olgunlar sokak girişi, D-100 Güneyden Bakırköy Halk Pazarı’na girişler de 1 Mayıs'ta kapalı olan güzergahlardan.

Geçtiğimiz sene 1 Mayısta İstanbul'da metrobüsler kısmen iptal edilmişti. Anadolu - Avrupa yakası arası ulaşımı sağlayan Söğütlüçeşme-Cevizlibağ seferleri yapılmamıştı. Beylikdüzü - Cevizlibağ arasındaki metrobüs seferleri ise sefere devam etmişti. Bu yıl da Söğütlüçeşme-Cevizlibağ seferlerinin iptal edilmesi söz konusu. Marmaray'ın seferlerine devam edeceği düşünülürken, Levent-Yenikapı, Kabataş-Taksim ve füniküler seferlerinin iptali söz konusu olabilir. Valilikten gelen açıklamaya göre 1 Mayıs'ta Beyoğlu’nda trafiğe kapatılacak yollar ise şöyle; Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Sıraselviler Caddesi, Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Feriköy ile Dolmabahçe arası tüneli (gidiş-geliş).

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

1 Mayıs günü İstanbul'da kapalı olan yollar için alternatif güzergahları kullanmak mümkün. Unkapanı Köprüsü’nden ve Perşembe Pazarı’ndan gelen akım Kasımpaşa ve Karaköy istikametine, Kasımpaşa’dan gelen akım Tuz Ambarı ışıklardan Hasköy ve Karaköy istikametine, Dolapdere’den gelen akım Divan Kavşağı’ndan ve tünel üzerinden Şişli istikametine veya stat üzerinden Beşiktaş istikametine, Dolmabahçe Gazhane Caddesi’nden gelen akım Gümüşsuyu’na verilmeden Beşiktaş veya Karaköy istikametine yönlendirilecek.

1 MAYIS'TA ANKARA'DA HANGİ YOLLAR KAPALI?

Ankara da 1 Mayısa hazırlanıyor. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla pazartesi günü Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarafından açık hava toplantıları düzenleneceği belirtildi. Bu kapsamda 1 Mayıs günü Ankara'da bazı yollar trafiğe kapanacak. Türk-İş'in düzenleyeceği programın 10.00-17.00 saatlerinde gerçekleştirileceği, Atatürk Kültür Merkezi yanında toplanarak, kutlamaya başlayacak grubun Anadolu Meydanı'na kadar yürüyeceği ifade edildi.

1 Mayıs günü saat 08.00'den itibaren, Kazım Karabekir Caddesi ile İstanbul Caddesi kesişiminden Anadolu Meydanı'na kadar, Ulaştırma kavşağı Anadolu Meydanı istikametine dönüş varyantları, Celal Bayar Bulvarı Kazım Karabekir Caddesi’ne giriş varyantları, Beşevler kavşağı Dögol Caddesi girişi, Anıt Caddesi ile Anadolu Meydanı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Ankaray Maltepe Durağı arası ve Anadolu Meydanı’na açılan cadde ve sokakların etkinlikler süresince araç trafiğine kapatılacağı açıklandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler