HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1 Mayıs'ta nerede olacaklar?

1 Mayıs kutlamalarının Ankara'daki adresi Sıhhiye ve eski adı Tandoğan olan Anadolu Meydanı olacak.

ANKARA (ANKA) - İstanbul Taksim meydanı geçen yıl olduğu gibi bu yılda işçilere kapalı olacak. Memur-Sen ve Hak-iş Konya, Türk-İş ise kutlamaları Zonguldak'ta yapacak.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu 1 Mayısı Taksim Meydanında kutlamada kararlı. İstanbul Valiliği ise toplantı ve gösteri yürüyüşü için kullanılacak alanlar arasında Taksim Meydanı'nı göstermedi.

Türk-İş ve Hak-İş gibi işçi sendikası gibi konfederasyonlar Taksim için talepte bulunmadı. Türk-İş 1 Mayıs'ta Zonguldak'ta, Hak-İş ve Memur-Sen ise Konya'da miting düzenleyecek.

-"1 MAYIS ANKARA'DA İKİ AYRI NOKTADA KUTLANACAK"-

1 Mayıs Ankara'da da çeşitli sendika ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla iki ayrı meydanda kutlanacak. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB "Güvenli iş, güvenceli gelecek" başlığı altında 1 Mayıs'ı Sıhhiye Meydanı'nda, Türk-İş ve beraberindeki örgütler ise yeni ismiyle Anadolu Meydanı'nda kutlayacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler