HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'1 Ocak'ta eczanede kıyamet kopacak' iddiası

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan , "1 Ocak'tan itibaren eczanelerimizde kıyamet kopacak" dedi.

'1 Ocak'ta eczanede kıyamet kopacak' iddiası

ANKARA(ANKA) - Saydan "çünkü manuel reçetesi olmayan hasta ilaçlarını almaya geldiğinde, sistem kesik olursa, eczacı ne vereceğini göremeyeceği için hastalar ilaçlarını alamayacak" dedi. Saydan e-reçete sisteminin ertelenmesini istedi.

Saydan yazılı açıklamasında sürekli kesintiye uğrayan bir online sistemle e-reçetenin hayata geçirilemeyeceğini bildirdi. "1 Ocak'tan itibaren sistem kesildiğinde e-reçetesi olan vatandaşları ilaçsız günler bekliyor" diyen Saydan, şu iddialarda bulundu:

"-1 Ocak tarihinden itibaren, E-reçete sistemine geçilecek. Ancak yeni uygulamaya Medula Provizyon Sistemi henüz hazır değil. Normal şartlarda bile Pazartesi ve Cuma günleri kesilen sistem, 1 Ocak'ta E-reçete uygulaması hayata geçirildiğinde hastaların elinde reçetesi olmadığı için, eczaneler ilaçları sistemde göremeyecek ve ilaç veremeyecekler.

-Ocak'tan itibaren eczanelerimizde kıyamet kopacak. Çünkü manuel reçetesi olmayan hasta ilaçlarını almaya geldiğinde, sistem kesik olursa, eczacı ne vereceğini göremeyeceği için hastalar ilaçlarını alamayacak'' dedi.

-Zira, SGK duyuru üstüne duyuru yayınlıyor. 'Doktorlar e -reçete yazsınlar, yoksa manuel reçeteler karşılanmayacak' diyor. SGK'ya soruyoruz; bu sistemle nasıl olacak? Eczacılar olarak son derece endişeliyiz.

-Eczanelerimize hastalarımız e-reçete numarası ile geldiğinde, Medula Provizyon Sistemi çalışmadığı için doktorların yazdıkları ilaçları göremeyecek ve ilaçlarını veremeyeceğiz.

-Doktorlar hastayı muayene edip reçete yazabiliyorlar, onların sistemleri çalışıyor. Ama eczanelerin sistemleri çalışmadığından hastalarımızla eczanelerimizde ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Kısaca 1 Ocak'tan itibaren mevcut sistemle eczanelerimizde kıyamet kopacaktır.

-TEİS olarak; E-reçetenin zorunlu hale getirilmesinin Medula Provizyon Sisteminin kesintisiz hizmet vereceği günlere kadar ertelenmesini ve E-reçete olarak yazılan reçetelerin bilgisayar çıktılarının mutlaka hastalara verilmesinin sağlanmasını istiyoruz.

-Eczacıları yoran, vatandaşları ilaçsız bırakan Medula arızalarının da yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını, alt yapı çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını, vatandaşlarımızın ilaç ve sağlık hizmeti aldığı bu sistemin mutlaka yedeğinin yapılmasını istiyoruz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler