HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1 öğrenci için 35 öğretmen

Van'ın Başkale ilçesinde Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'na giremeyen 308 öğrenci için yapılan mazeret sınavına sadece bir öğrenci girdi.

1 öğrenci için 35 öğretmen

VAN - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'na giremeyen 8. sınıf öğrencisi 45 bin 984 öğrenci için bu yıl ilk kez mazeret sınavı yaptı.

MEB tarafından bu yıl uygulamaya geçilen Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'na katılamayan öğrenciler için yapılan mazeret sınavlarının, birinci ve ikinci gün oturumuna Başkale ilçesinde sadece 1 öğrenci girdi.

İlçe genelinde 308 öğrencinin katılacağı sınavın yapıldığı Başkale Cumhuriyet Ortaokullu'nda sınav için Cumartesi ve Pazar günleri 35 öğretmen görevlendirildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı okuldaki sınava sadece Mazlum Işık adlı öğrenci katılırken, 17 salonun 16'sı boş kaldı.

İki gün boyunca görev yapan 35 öğretmen, boş dersliklerde 307 öğrencinin gelmesini beklerken, öğrencilerin kar yağışının köy yollarını kapatması nedeniyle gelmediği ileri sürüldü.

Kimsenin katılmadığı sınava giren Mazlum Işık, "Salonları boş görünce şoke oldum. İnşallah iyi bir puan alırım" dedi. (AA)

En Çok Aranan Haberler