HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1. oturum sona erdi, TEOG soruları ne zaman yayımlanacak?

2017 TEOG’da 1. oturum sona erdi. Milii Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) temel eğitimden orta öğretime geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen ikinci dönem ortak sınavların ilk gün oturumu sona erdi. Şimdi öğrencilerin TEOG soruları için bekleyişleri başladı. Peki TEOG soruları ne zaman , saat kaçta yayımlnacak ve MEB, TEOG soru kitapçıklarını nereden paylaşacak?..

1. oturum sona erdi, TEOG soruları ne zaman yayımlanacak?

2017 TEOG’da ilk oturum sona erdi ve TEOG soruları için bekleyiş başladı. Öğrencilerin gözü kulağı MEB'den gelecek TEOG soruları açıklamasında. TEOG birinci gün oturumunda öğrencilere sırayla Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yöneltildi. Ortak sınavlar Türkiye saatiyle 09.00’da başladı ve saat 12.00’da bitti. İkinci dönem birinci oturumun tamamlandığı TEOG’a katılım sayısı 1 milyon 185 bin 328’i buldu. TEOG birinci oturumu, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda; yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda yapıldı.

TEOG SORULARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Öğrenciler sınavdan çıkar çıkmaz TEOG sorularının cevaplarını aramaya başladı. Öğrenciler kadar veliler de heyecanla TEOG sonuçlarını bekliyor. TEOG birinci oturum soru ve cevapları, yarın saat 14.00’dan sonra EBA'dan yayınlanacak. EBA'ya aşağıdaki bağlantıdan direkt olarak erişebilirsiniz.

TEOG SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG PUANI HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır. TEOG Türkçe, Matematik ve Din Din Kültürü soru kitapçıklarını kontrol ettikten sonra aşağıdaki bağlantı ile erişebileceğiniz sayfada doğru ve yanlışlarınızı girerek TEOG puanınızı hesaplayabilirsiniz.

TEOG puan hesaplama için tıklayınız

YANLIŞ SORULAR DOĞRU CEVAPLARI GÖTÜRECEK Mİ?

Daha önce yapılan liselere geçiş sınavları ya da üniversite sınavları başta olmak üzere 4 yanlış cevap 1 doğru soruyu götürürken bu uygulama TEOG sınavları için geçerli değil. TEOG sınavında soruya yanlış cevap vermiş olsanız dahi doğru olan cevaplarınız geçerli sayılacaktır.

2.OTURUM NE ZAMAN?

2017 TEOG 2. oturumu 27 Nisan Perşembe günü yapılacak. Sınav, saat 09’dan 12.00’a kadar sürecek. İkinci oturumda Fen Bilimleri, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları gerçekleşecek. 09.00’da başlayacak ve 09.40’ta sona erecek Fen Bilimleri sınavında 20 soru, 10.10’da başlayacak ve 10.40’ta sona erecek T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük sınavında 20 soru, 11.20’de başlayıp 12.00’de sona erecek Yabancı Dil sınavında 20 soru sorulacak.

MAZARET SINAVLARI NE ZAMAN?

TEOG’da birinci oturumu geride bırakan öğrenciler, yarında heyecan dolu bir gün yaşayacak. İyi bir lise hayali kuran ve TEOG sonuçlarını heyecanla bekleyen öğrenciler için 20-21 Mayıs tarihlerinde mazaret sınavı da yapılacak.

TEOG SORULARI KOLAY MIYDI?

Sınav bitiminde TEOG sorularını yorumlayan öğrencilerden gelen ilk yorumlar Türkçenin kolay, matematiğin ise zor olduğu yönünde. İlk oturumda Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına giren öğrenciler, yarın da TEOG’da ter dökmeye devam edecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler