HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

10 yaşındaki motokrosçu kız göz dolduruyor

Uşak'ta en küçük ve bayanlar kategorisinde tek motokrosçu olan 10 yaşındaki Amina Kural, 65 cc'lik motosikleti ile pistlerde göz dolduruyor.

10 yaşındaki motokrosçu kız göz dolduruyor

Süpermoto ve motokros dallarında iki yıldır motosiklet kullanan Amina, performansıyla gelecek vadediyor.

Uşak'ta aktar Hasan Kural ve evhanımı Yasemin Kural çiftinin kızı, Uşak İmam Hatip Ortakokulu 1'inci Sınıf öğrencisi Amina Kural, iki yıl önce motosiklet sporuna merak sardı. Babasının 17 yıldır racing motosiklet kullanması nedeniyle motosikletlere uzak olmayan Amina'nın bu tutkusu babasının aldığı 65 cc'lik kros motosikletle daha da arttı. Babasının gözetiminde Uşak Belediyesi Motospor Pisti'nde antremanlar yaparak kendini geliştirenAmina, kısa sürede Türkiye Motosiklet Fedarasyonu'nun lisanslı sporcusu oldu. Uşak Belediyespor bünyesinde motosiklet sporuna devam eden Amina, pistlerde de boy göstermeye başladı.

İKİNCİ OLDU, HEDEFİ BİNİCİLİK

Uşak'ta geçen yıl düzenlenen Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nda 65 cc'de ikincilik elde eden Amina, hedefinin birincilik kupasını kaldırmak olduğunu söyledi. Uşak'taki motokros yarışmalarında da birçok ikinciliği bulunan Amina şöyle dedi:

"Babam sürekli motosiklet kullanıyor. Ben de motosikletleri çok seviyorum. İki yıl önce babama yarışmalara katılacağımı söyleyip, ısrarla bana motosiklet almasını istedim. Beni kırmadı ve 65 cc'lik ilk kros motosikletimi aldı. Uşak Belediyesi Motospor Pisti'nde babamın gözetiminde pist tecrübesi edinmeye başladım. Kendimi hazır hissedince de düzenlenen süpermoto ve motokros yarışmalarına katılmaya başladım. Çekişmelere sahne olan yarışmalar bana büyük keyif veriyor. Özellikle pistlerde atlama rampaları çok keyifli. İleride hedefim şampiyon olmak."

Amina, Uşak'ın en küçük motosiklet sporcusu olarak da dikkati çekiyor. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler