HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

11 ilde kar alarmı son hava durumu korkuttu

Hava herkesi şok etti. Meteoroloji son durumu açıkladı.

11 ilde kar alarmı son hava durumu korkuttu

İstanbul 'a sulu kar, Ankara 'da ise gece kar yağışı var. Afyon , Eskişehir ve Bursa illeri kar altında.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

TEM, İstanbul-Ankara istikametinde ulaşım güçlükle sağlanıyor

TEM Otoyolu’nun Ankara-İstanbul istikameti Çamlıdere mevkiinde kar yağışı araçlara geçit vermiyor.
Karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle tırlar kayınca uzun araç kuyrukları oluştu. Ulaşımın tek şeritten kontrollü olarak sağlandığı bildirildi

Ankara'ya Nisan'da lapa lapa kar

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ile birlikte hava sıcaklığı hissedilir şekilde düşerken, yağan lapa lapa kar, vatandaşları şaşırttı.

Ankara'da kısa süreli de olsa yağan kar, yüksek kesimlerle birlikte araçların üzerini beyaza bürürken, bazı karayolları da trafiğe kapandı. Kar yağışı, Ankara ile birlikte kısa sürede ilçeleri de etkisi altına aldı. Ankara'nın Kazan İlçesi'nde saat 11.00'de başlayan ve şiddetini bir anda arttıran kar yağışı, yaklaşık 2 saat sürdü. Her taraf beyaz örtüyle kaplanırken, çiçek açmış bazı ağaçlar ve kuşlar kar yağışından olumsuz etkilendi. Okula gitmek için evden çıkan öğrenciler ise okul yolunda arkadaşlarıyla kar topu oynadı.

KAR YAĞIŞI ALARMI VERİLEN 11 İL

Bursa başta olmak üzere 11 il için hava durumu raporları kar uyarısı verdi. Meteoroloji kar yağışının hayatı olumsuz etkileyeceği illeri şöyle sıraladı;
-Afyonkarahisar
-Kütahya,
-Bilecik,
-Bursa'nın güneyi,
-Eskişehir,
-Çankırı'nın kuzeyi,
-Bolu, Karabük,
-Kastamonu çevreleri,
-Sakarya,
-Düzce
-Burdur'un yüksekleri
-Isparta çevreleri

ANKARA BUGÜN:

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde sabah saatlerinde yağmurlakarışık yağmaya başlayan kar, öğlen saatlerinde etkisini artırarak lapa lapa yağmaya başladı. Karı gören vatandaşlar Ankara'da Nisan aylarında kar yağışının kendilerini şaşırttıklarını belirttiler. Kar yağışı 1 saat yağdıktan sonra etkisini kaybetti.

ANKARA BUGÜN:

İZMİR'DE DE KAR GÖRÜLDÜ

İzmir'de bir süreden bu yana etkili olan yağmur yağışı, havanın soğumasıyla birlikte, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde kara dönüştü. İzmir- Manisa karayolunun Sabuncubeli Mevkii'nde de etkili olan kısa süreli kar yağışında, bir olumsuz görülmedi. Yüksek kesimler beyaz örtü ile kaplandı.

İzmir'deki yağmur yağışı, bu sabah özellikle yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Kent merkezinde 7 derece ölçülen sıcaklık, İzmir-Manisa karayolu Sabuncubeli Mevkii ile kentin yüksek kesimlerinde sıfır dereceye kadar düştü. Kar ve olası don olayı nedeniyle Karayolları ile trafik ekipleri bölgede önlem aldı. Yüksek kesimler ise beyaza büründü. Kentte kar yağışı, havanın ısınmasıyla yerini yağmura bıraktı.

Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı'nda da kar kalınlığının 10 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

İSTANBUL VE MARMARANIN DOĞUSUNDA KUVVETLİ FIRTINA VE YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kuvvetli poyraz fırtınası ve sürekli yağışa karşı uyarı yapıldı.

Açıklamada, "İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da sabah saatlerinde başlayacak yağışın yarın gece saatlerine kadar aralıksız ve kuvvetli Poyraz Fırtınası birlikte devam edeceği metrekareye 25 - 50 mm arasında yağış bırakacağı beklenmektedir. Kuvvetli fırtına ve sürekli yağmurun meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

EGE'DE KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Akşam saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi tahmin edilen Ege Bölgesi'nde, Balıkesir, Manisa ve İzmir'in bazı bölgelerinde karla karışık yağmur bekleniyor - Kuzey ve kıyı kesimlerde fırtına, diğer yerlerde ise kuvvetli poyraz şekilde rüzgarın etkili olacağı bölgede, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 8-10 derece altına inebileceği ve zirai don yaşanabileceği uyarısı yapıldı

Ege Bölgesi'nin akşamdan itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi, Balıkesir, Manisa ve İzmir'in bazı bölgelerinde karla karışık yağmur görülmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ege Bölgesi'nin akşam saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiği belirtilerek, yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışın, geceden itibaren yarın da sürecek şekilde Balıkesir'in güneydoğusu ile Manisa ve İzmir'in doğusunda karla karışık yağmura dönüşmesinin tahmin edildiği kaydedildi.

DENİZLİ'YE KAR SÜRPRİZİ

Denizli'de, dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı özellikle yüksek bölgelerde etkili olurken, vatandaşlar nisan ayında yağan karın şaşkınlığını yaşadı.

Denizli'de gece geç saatlerde başlayan kar yağışı yüksek bölgelerde etkili oldu. Denizli'nin birçok ilçesinde yağan kardan dolayı evlerin üstü ve bahçeler karla kaplanırken, şehir merkezinin bazı bölgelerinde de kar etkisini gösterdi. Denizli-Antalya Karayolu Cankurtaran mevkisindeki yoğun kar yağışı trafiğin aksamasına neden oldu. Cankurtaran mevkisinde yağan kardan dolayı araçlar yolda kalırken, polis ekipleri yolu bir süre trafiğe kapattı. Polis ekipleri Antalya bölgesine gidecek hiçbir araca izin vermezken, kar kürüme araçları ve iş makineleri yolun açık kalması için çaba sarf etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yol kenarlarına diktiği çiçekler ise karla birlikte güzel görüntüler oluşturdu. Yolda kalan Ali Karaca isimli bir vatandaş nisan ayında yağan karın şaşkınlığını yaşadıklarını belirterek, "Yukarı bölgelerde kar yağışı daha fazla. Karın yolda da tutmasından dolayı araçların geçişine izin verilmiyor. Nisan ayında bu kar hepimizi şaşırttı. Cankurtaran bölgesi nisan ayı falan dinlemiyor. Araçların dikkatli ilerlemesi gerekir" dedi.

Denizli-Antalya karayolunda yapılan çalışmaların ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

KARABÜK'TE ETKİLİ YAĞIŞ

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde kar yağışı etkili oldu. Tarihi ev ve konaklar beyaz örtüyle kaplandı.

İlçede gece başlayan kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 4 santime ulaştı. Nisan ayında beyaz örtüyle kaplanan tarihi ev ve konaklar güzel bir görüntü oluşturdu. Karabük'te kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Kar, ulaşımda soruna yol açmadı. Sabah kısa süre daha devam eden kar yağışı, daha sonra yerini sağanak yağmura bıraktı.

SOĞUK HAVA VE ZİRAİ DON UYARISI

Kuzey ve kıyı kesimlerde fırtına, diğer yerlerde ise kuvvetli poyraz şekilde rüzgarın etkili olacağı bölgede, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 8-10 derece altına inmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, bölgenin iç kesimlerinde cuma gecesi zirai don yaşanabileceği uyarısı yapıldı

Açıklamada, fırtına ve sıcaklık azalması ile yağışın yol açabileceği nehir taşkınları, çatı uçması, direk devrilmesi, buzlanma ve zirai don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

İZMİR-MANİSA KARAYOLU SABUNCUBELİ MEVKİSİNDE KAR

İzmir'de zaman zaman etkili olan yağış, İzmir-Manisa karayolu Sabuncubeli mevkisinde kara döndü. Sabah kent merkezinde 7 derece ölçülen sıcaklık, yüksek kesimlerde 0 dereceye yaklaştı.

İzmir-Manisa karayolunun 580 metreyle en yüksek noktası olan Sabuncubeli mevkisinde, kent genelinde zaman zaman etkili olan yağmur, tipi şeklinde kar yağışına dönüştü.

Tipi nedeniyle sürücüler, bölgeden geçerken güçlükle ilerledi.

Bu arada gece boyunca etkili olan yağış nedeniyle Spil Dağı Milli Parkı'nda kar kalınlığı, 10 santimetreye yükseldi.

ESKİŞEHİR 'DE KAR ETKİLİ OLUYOR
Eskişehir'de, sabaha karşı başlayan kar yağışı etkili oluyor. Eskişehir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece başlayan yağışın yarın akşama kadar sürmesi bekleniyor.

Kentte hava sıcaklığının bu gece en düşük sıfır, yarın gündüz ise 3 derece olacağı tahmin ediliyor. Trafik polisleri, yağış nedeniyle Eskişehir-Bursa ve Eskişehir-Ankara karayollarında sürücülere tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.

ISPARTA YOLLAR KAPANDI
Isparta genelinde etkili olan kar yağışınedeniyle 3 köy yolu kapandı. Sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı, il merkezinin yanı sıra ilçelerde de etkili oldu. Kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 15 santimetreye ulaştı. Yağış nedeniyle Senirkent, Uluborlu ve Keçiborlu ilçelerinde 3 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yollar, İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmasıyla açıldı. Ekipler, kar yağışının daha çok hissedildiği Yenişarbademli ilçesinde hazır bekliyor. İl merkezinde ise Isparta Belediyesi ekipleri, cadde ve sokaklarda çalışma yaptı.

MUĞLA
Muğla'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Yılanlı mevkisinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Nisan ayında hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar düştüğü Göktepe ve Yılanlı mevkilerinde kar yağışı nedeniyle vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Kent merkezinden çok sayıda vatandaş, bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

Menteşe ilçesinde ise 2 gündür aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle tarım arazileri sular altında kaldı. Yağışlar nedeniyle Düğerek, Karabağlar, Kötekli mahalleleri ile Çevre Yolu çevresindeki tarım alanlarında su birikintileri oluştu. Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışlar yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler