HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'12 kanaldan izliyor, süreçten memnun'

İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan'la görüşen BDP Milletvekili Pervin Buldan, izlenimlerini aktardı.

'12 kanaldan izliyor, süreçten memnun'
İmralı'da Pazar günü terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan ile görüşen heyette yer alan BDP Milletvekili Pervin Buldan, notlarını paylaştı.
Örgüte yakın bir yayın organına konuşan Pervin Buldan, Öcalan'ın Dicle Üniversitesi'nde yaşanan öğrenci olayları için "özellikle gençlerden duyarlı olmalarını ve provokasyonlara gelmemelerini" istediğini söyledi.
BDP'li Buldan, “Dicle Üniversitesi'nde yaşanan olaylara ilişkin kesinlikle hiç kimsenin bu süreçte provokasyonlara gelmemesi gerektiğini, özellikle gençlerin bu konuda çok duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti. 'Çünkü bu tür çatışmalar, yaşanan olaylar sürece zarar verir' dedi. Dolayısıyla hem gençlerin hem de Türkiye’de yaşanan bütün halkların bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini ve provokasyonlara gelmemeleri gerektiğini ifade etti” dedi.
Abdullah Öcalan’ın süreçle ilgili yapılan tartışmaları yakından izlediğini belirten Buldan, izlenimleri şöyle anlattı:
“Genel olarak bu süreçle ilgili yapılan tartışmaları, eleştirileri, önerileri takip ettiğini ifade etti. Ve gelinen noktada bu süreçten çok memnun olduğunu söyledi. 12 kanal var izlediği. Bu kanallarla Türkiye’deki gelişmeleri, aynı zamanda Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ifade etti."
[Tüm haberler](https://www.mynet.com/haber)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler