HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

13. Karadeniz Baroları Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı

TBB Başkanı Feyzioğlu: - "Türkiye Cumhuriyeti uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma hakkı çerçevesinde Afrin'de teröristlere karşı başarılı olacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Türkiye Cumhuriyeti uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma hakkı çerçevesinde Afrin'de teröristlere karşı başarılı olacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.

Feyzioğlu, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bir otelde düzenlenen 13. Karadeniz Baroları Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Afrin'de şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın ailesini ziyaret ettiğini hatırlattı.

Afrin'de şehit olanları rahmetle andıklarını belirten Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma hakkı çerçevesinde Afrin'de teröristlere karşı başarılı olacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Yeter ki, devletimiz, devlet aklıyla binlerce yıllık milletimizin birikiminden süzülüp gelmiş o eşsiz akılla davranabilsin. Ordumuz Afrin'de seferdedir. Yabancı basını izleyenler her gün Türkiye'nin emperyallerin kara propaganda araçları yoluyla sivilleri katletmekle suçlandığını görebilirler. Dünyayı, 'Afrin'de Türkiye Cumhuriyeti meşru savunma hakkını kullanmaktadır, sivilleri de Türk askeri canından aziz bilmektedir.' diye savunan TBB'dir ve barolardır." diye konuştu.

TBB Yönetim Kurulu'nun 9 Şubat 2018 tarihli kararını açıklayan Feyzioğlu, TBB'nin her koşulda ve her tehdide karşı, dönemsel olarak değil, ilkesel olarak en milli duruşu sergilediğini belirtti.

Feyzioğlu, TBB ve baroların sadece meslek örgütü olmadığını vurgulayarak, "İddia, yargılama ve savunma üçlüsünden oluşan yargının kurucu unsurudur. Bu kurucu unsurluk görevinin dayanağı, Anayasa'daki hukuk devletidir. Savunma mesleği, hukuk devletinin ve her vatandaşımızın insan haklarının güvencesidir." diye konuştu.

Olağanüstü toplanan yönetim kurulunun, 24 Şubat'ta tüm baro başkanlarını, baroları, TBB delegelerini, seçilmiş tüm kurullarını ve tüm meslektaşları Ankara'da yüksek katılım dikkate alınarak belirlenecek uygun bir salonda olağanüstü toplantıya davet etme kararı aldığını belirten Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye Barolar Birliği, barolarımız ve tüm avukatlarımız varlık sebebimiz olan Türk milletine emanettir bu andan sonra. Yönetim kurulumuz bu kararı oy birliği ile almıştır. Her hesabın üzerinde Yüce Rabbimin daha büyük bir hesabı vardır. Can borcumuz Cenab-ı Allah'adır. Namus borcumuz Türk milletinedir. Bundan başka hiç kimseye hiçbir borcumuz ve eyvallahımız yoktur. Ağzımızdan çıkacak son sözler son nefesimiz doğruları Türk milletine anlatmak için harcanacaktır. Bizi vurabilirler, bizi kırabilirler ama yüce Türk milletinin önünde söz veriyoruz, ant içiyoruz. Bizi asla eğip bükemeyeceklerdir. Yüreği bizimle atan milyonlarca Türk vatandaşının yüreğinde kazılıdır bizim Türkiye ismimiz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler