HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

14 Aralık iddianamesi kabul edildi

14 Aralık soruşturmasında, aralarında Fethullah Gülen ve Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 15'i tutuklu 33 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

14 Aralık iddianamesi kabul edildi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşmasını 22-24 Aralık 2015 tarihi olarak belirledi. Mahkeme heyeti ayrıca, eski emniyet müdürü Tufan Ergüder'in de aralarında bulduğu 5 şüphelinin tahliyesine karar verdi. Ancak 5 şüpheliye yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Böylece, davada tutuklu sayısı 10'a düşmüş oldu.

İddianamede, Fethullah Gülen için, "Silahlı terör örgütü kurmak' ve 'Zincirleme nitelikli resmi belgede sahtecilik' suçlarından 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Fethullah Gülen hakkında "kırmızı bülten" talebi

14 Aralık soruşturmasına ilişkin iddianameyi kabul eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, davada "1 numaralı şüpheli" olan Fethullah Gülen'in yokluğunda tutuklanması ve hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına karar verdi.

Kararda, Fethullah Gülen hakkındaki Adalet Bakanlığı uluslararası yakalama emrinin kaldırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, Gülen'in, "kaçak olması, kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren olguların ve saklanacağı şüphesi uyandıran somut olguların bulunması, suçların vasıf ve mahiyeti ile adli kontrol tedbiri kararının yetersiz kalacak olması" gerekçeleriyle yokluğunda tutuklanması kararı verdi.

Kararda ayrıca, Fethullah Gülen hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması ve ABD'deki yetkili adli makamlarından iadesi prosedürüne esas olmak üzere, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına hükmedildi.

Mahkeme heyeti, davanın Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki büyük duruşma salonunda 22, 23 ve 24 Aralık 2015 tarihlerinde görülmesini ve müştekilerin duruşmaya davet edilmesini de kararına ekledi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler