HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"

Elazığ, Mardin ve Şırnak'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi

ELAZIĞ/MARDİN/ŞIRNAK (AA) - Elazığ, Mardin ve Şırnak'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Elazığ'da Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, 15 Temmuz Şehitliği, Kolordu Şehitliği ve İcadiye Şehitliği'ni ziyaret etti.

İl Müftü Vekili Muhammet Zahid Belek'in şehitler için dua okumasının ardından şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit düşen Elazığlı Komiser Eyyüp Oğuz'un babası Tevfik Oğuz, burada yaptığı açıklamada, oğlunun darbecilere direnirken Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olduğunu söyledi.

15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini ifade eden Oğuz, "15 Temmuz'u unutturmamak istiyoruz. Bizim devletimizden de isteğimiz budur. Acımız büyük." dedi.

Oğuz, "Allah başımızdaki Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı korudu. Eğer ona bir şey olsaydı bizim çocuklarımız o zaman vatan haini durumuna düşecekti. O zaman bizim çocuklarımızı şehit edenler kahraman olurdu. Allah onlara fırsat vermedi. Cumhurbaşkanımız buna direndi. Bu da bize büyük teselli oldu." ifadelerini kullandı.

Şehitlik ziyaretlerinin ardından İzzet Paşa Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Kentte ayrıca İl Müftülüğü tarafından yaz Kur'an kursu öğrencilerine yönelik olarak Edibe Can Konferans Salonu'nda program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda 15 Temmuz gecesi Elazığ'da sela veren Feyzi Aslan tarafından sela okundu ardından öğrenciler ilahiler seslendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterimi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Ülkenin bölünmez bütünlüğünün daim olması için duaların okunduğu etkinlikte vaiz Yasin Doğru, milli birlik ve beraberlik konulu bir seminer verdi.

- Mardin

Mardin'de de Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın katılımıyla Şakir Nuhoğlu Camisi'nde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vali Yaman, burada yaptığı konuşmada, halkın hain darbe girişimini çıplak elleri ve dualarıyla engellediğini belirtti.

Halkın 15 Temmuz gecesinde devletine sahip çıktığını vurgulayan Yaman, şunları kaydetti:

"İki sene önce ihanet içinde olan terör örgütünün, Sayın Cumhurbaşkanımıza, ülkenin seçilmiş meşru hükümetine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı yapmış olduğu darbe girişimini, birlik ve beraberlik içinde Cumhurbaşkanımızın yanında durarak önledik. Çıplak ellerle tanklara karşı koyan, dualarıyla kalkışmaya karşı duranlar, bütün halk ayaktaydı o gece. Hain darbe girişimi bu şekilde önlendi. Bu hain darbenin unutulmaması gerekir. Sizlerin de unutmaması için bu tür etkinliklerimiz devam edecek."

Her zaman çocukların yanında olduklarını dile getiren Yaman, sportif ve kültürel faaliyetlerle de çocuk ve gençlere destek olacaklarını aktardı.

İl Müftüsü İsmail Çiçek de 15 Temmuz gecesi sabaha kadar camilerden ezan ve sela seslerinin yükseldiğini hatırlattı. Çiçek, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Mardin İl Müftülüğü tarafından ayrıca 15 Temmuz şehitleri için kız ve erkek Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim okuma programı düzenlendi.

- Şırnak

Şırnak'ta da Dicle Mahallesi Veysel Karani Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okundu.

İl Müftülüğünce düzenlenen programa müftülük çalışanları, Kur'an kursu öğrencileri ve veliler katıldı. Programda öğrenciler tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı.

İl Müftü Yardımcısı Selahattin Özçelik, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün din istismarı yaparak devleti yıkmak adına girişimde bulunduğunu belirtti.

Amaçlarının 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak olduğunu dile getiren Özçelik, Türkiye'nin bir daha böyle bir sıkıntıyla karşılaşmamasını temenni etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler