HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

15 Temmuz gazileri anlattı: O gece şehit olmaya hazırdık

Burdur'da düzenlenen 'Bir Milletin Direnişi 15 Temmuz' konulu panelde konuşan 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat, "O gece şehit olmaya hazırdık ancak Allah bize bunu nasip etmedi" dedi.

15 Temmuz gazileri anlattı: O gece şehit olmaya hazırdık

BURDUR, (DHA) -Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sergi ve Konferans Salonu'nda Burdur Gelişim Merkezi ile Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu tarafından 'Bir Milletin Direnişi 15 Temmuz' konulu etkinlik çerçevesinde panel düzenlendi. Panel öncesi Vali Şerif Yılmaz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu ve darbe girişiminde gazi olan Safiye Bayat, Kazım Çakır, Emin Ertaş, Ahmet Arık ve Abdullah Sezgin, '15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı.

Etkinliğin panel bölümünde Vali Şerif Yılmaz ve MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz'ın konuşmalarının ardından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara ve İstanbul'da yaralanarak gazi olan Safiye Bayat, Kazım Çakır, Emin Ertaş, Ahmet Arık ve Abdullah Sezgin yaşadıklarını MAKÜ öğrencileriyle paylaştı.

'VATAN SEVGİSİ İMANDAN GELİYOR'

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde tankların önüne çıkan Safiye Bayat, "15 Temmuz nedir? İkram gecesidir. Allah'ın bize tecelli ettiği çok güzel bir gecedir. Anlayana, o ruhu yaşayana çok güzel bir gecedir. İlahi adaletin tecellisini gördük o gece. İnandığımız değerlere, inançlara, ihanet ettiler. Önce çaldılar, sonra ihanet ettiler. Allah o gece tüm inananları korudu. Hz. Muhammed'in hadisi gibi vatan sevgisi imandan geliyor. Bizi sindiremediler. O gece Allah'a çok dua ettim. Askerlerin açtığı ateş sonucu ayağımdan yaralandım ve bir süre tedavi oldum. O gece şehit olmaya hazırdık ancak Allah bize bunu nasip etmedi" diye konuştu.

'TANKLARIN KIŞLADAN ÇIKMASI UYGUN DEĞİLDİ'

Genelkurmay önünde yaralanan Kazım Çakır, "İlk anlarda 'Türkiye Cumhuriyeti'nde anormal şeyler oluyor' diye düşündüm. Birkaç yere telefon açtım, sağlıklı bilgi alamadım. Tankların kışlalardan dışarı çıkması, şehir merkezlerinde olması hiç uygun değildi. Bizim de dışarda olmamız gerektiğini düşündüm ve dışarı çıktım" dedi.

'ELİMİZDE ÇAKI BİLE YOKTU'

Genelkurmay önünde yaralanan Ahmet Arık da şöyle dedi:

"O gece elimizde çakı bile yoktu. Tek silahımız bayrağımızdı. Türk milletinin kutsal emaneti bayrağı alarak o gece meydanlara indik. Bu alçaklar, hainler memleketimizi ele geçirmek için planlar ve hesaplar yapmışlar ama bir şeyin hesabını yapmamışlar. Onlar, bu yüce milletin kahramanlarını unutmuşlar."

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler