HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

15 Temmuz TRT baskınındaki dikkat çeken detay

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki faaliyetlere ilişkin hazırlanan iddianamede, 4 eski TRT çalışanının darbecilerle hareket ettiği belirtildi. İddianamede, TRT baskınında askerlere yardım eden kişilerin tespiti amacıyla güvenlik kamerası görüntülerinin TRT çalışanlarına gösterildiği ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi tarafından teşhis tutanağı hazırlandığı kaydedildi.

15 Temmuz TRT baskınındaki dikkat çeken detay

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, şüphelilerden TRT spikeri Osman Orkun Kara, yapım ve yayın elemanı Baykal Alavant, yayın şefi Gökmen Sarmaşık ve Dış Yayınlar bölümünde görevli mühendis Yaşar Yüce'nin TRT'ye yapılan baskında darbecilerle hareket ettiği kaydedildi.

TRT'deki güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinde, Dış Yayınlar 14 nolu güvenlik kamerasının saat 23.24'deki görüntülerinde şüpheli Baykal Alavant'ın, TRT'ye giren albay rütbesindeki askeri ve beraberindekileri karşılamak için koridora çıktığı belirtilen iddianamede, o sırada Osman Orkun Kara'nın stüdyoda bulunduğu, Dış Yayınlar 7 nolu güvenlik kamerasının saat 23.25'deki görüntülerinde ise albay rütbesindeki kişinin Alavant'ın sırtına dokunduğu aktarıldı. İddianamede, Yeni Haber Stüdyosu ara geçiş güvenlik kamerasının saat 23.23'deki görüntülerinde şüpheli Kara'nın herkes derdest edilmişken tek başına stüdyoya gittiği ifade edildi.

Şüpheli Kara'nın Dış Yayınlar 7 nolu güvenlik kamerasının saat 23.25'deki görüntülerinde de stüdyodan çıkarak, albay ve yanındaki teknik ekiple birlikte yürüdüğü kaydedilen iddianamede, Kara'nın Dış Yayınlar 11 nolu güvenlik kamerasının saat 23.26'daki görüntüsünde albay ve beraberindekilerle odaya girdiği, farklı bir açıdan yine saat 23.26'daki görüntüsünde de albay ve beraberindekilerle koridorda konuştuğu bildirildi.

Dış Yayınlar 7 nolu güvenlik kamerasının saat 00.12'deki görüntüsünde şüpheli Kara'nın koşarak stüdyodan çıktığı, Alavant ve Sarmaşık'ın da arkasından gittikleri belirtilen iddianamede, "Netice itibarıyla askerlerle birlikte hareket ettikleri, samimi diyaloglara girdikleri, askerlerin bulunmadığı ortamda kaçmayarak onları bekledikleri tespit edilmiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

TRT baskınında askerlere yardım eden kişilerin tespiti amacıyla güvenlik kamerası görüntülerinin TRT çalışanlarına gösterildiği ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi tarafından teşhis tutanağı hazırlandığı kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Görüntüde mavi bereli iki askerin arkasında görünen gözlüklü, top sakallı sivil şahsın Dış Yayınlar bölümünde görevli spiker Osman Orkun Kara olduğu belirtilmiştir. Adı geçen şüphelilerin olay gecesi gerçekleştirdikleri eylemlere ilişkin TRT çalışanlarının ifadesi alınmıştır. Çalışanlar, Gökmen Sarmaşık'ın Baykal Alavant ve Osman Orkun Kara'nın yanına geçtiği, Sarmaşık'ın koridorda askerlere, Haber Devamlılık Stüdyolarının olduğu tarafı eliyle tarif ettiği, Kara'nın yeni aldığı ve askerler tarafından alınan cep telefonunu geri almak için askerlerin peşinden gittiği, o gece Kara, Sarmaşık ve Alavant'ın çok fazla sık görüştüğü, şahısların askerlerle ve askerlerin yanında gelen sivillerle çok fazla bir arada görülmediğini söylemiştir."

İddianamede, TRT Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerince alınan çalışanların beyanlarından güvenlik kamerası kayıtlarında yer alan 23.23'deki görüntüde askerlerin önünde giden elinde dosya, sırtında siyah çanta olan, siyah pantolonlu kişinin TRT Genel Müdürlüğü Dış Yayınlar bölümünde görevli mühendis Yaşar Yüce olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

Tanıkların Yüce'nin askerlerin yanında rahat tavırlarla ve samimi şekilde hareket ettiği ifadelerine de yer verildi.


En Çok Aranan Haberler