HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

15 Temmuz'un kilit ismi Adil Öksüz hakkında son dakika gelişme!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği ana merkezlerden biri olan Akıncı Hava Üssüne ilişkin iddianame yer alan ve Türkiye'nin gündemine oturan Adil Öksüz iddiasıyla ilgili ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan açıklama geldi. Darbe girişiminden 6 gün sonra Adil Öksüz’ün cep telefonunun arandığının ortaya çıkması üzerine Başkonsolosluk, "ABD yasaları gereğince Öksüz'ü bilgilendirdik" ifadelerini içeren açıklama yaptı.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan Adil Öksüz ile ilgili son dakika bir haber geldi. Konsolosluk, "Adil Öksüz'ü vize iptali bilgisini vermek için aradık" dedi.

DARBE GİRİŞİMİNDEN 6 GÜN SONRA ARANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği ana merkezlerden biri olan Akıncı Hava Üssüne ilişkin iddianameyi tamamladı. İddianamede Adil Öksüz'le ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Darbe girişiminden 6 gün sonra ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı telefon numarasından Adil Öksüz’ün cep telefonunun arandığı belirlendi. ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada söz konusu arama doğrulanarak "Gelen talep doğrultusunda Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu konuda bilgilendirmeye çalıştık" denildi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: ÖKSÜZ'Ü ARAYARAK BİLGİLENDİRDİK

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada söz konusu arama doğrulanarak "Gelen talep doğrultusunda Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu konuda bilgilendirmeye çalıştık" denildi. Açıklama şöyle:

"Amerikan-Türk emniyet güçleri arasındaki yakın işbirliğinin doğrudan sonucu olarak, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Adil Öksüz adına kayıtlı bir numaraya 21 Temmuz 2016 tarihinde bir çağrı gerçekleştirilmiştir. O gün (21 Temmuz) Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD’nin Türkiye Temsilciliği’ni arayarak, Adil Öksüz’ün Türkiye’den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunmuştur. Bunun arkasından Öksüz’ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz’ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık. ABD Başkonsolosluğu’nun, şüphe uyandırmaktan çok uzak olan bu çağrısı, darbe girişiminin ardından ABD ve Türk emniyet güçlerinin yakın işbirliğini sergilemektedir."

ADİL ÖKSÜZ İLE İLGİLİ SORULAR

Adil Öksüz'ün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yapıldığı gece Akıncı Üssü yakınlarında yakalanması ve "Tarla satın alacaktım" şeklindeki açıklamalarının yeterli bulunup serbest bırakılması daha önce bazı soru işaretlerine de gündeme getirmişti. İçişleri Bakanlığı daha önce Adil Öksüz'ün 'kırmızı kategoride' arananlar listesinde olduğunu açıklamıştı

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NUN ADİL ÖKSÜZ İDDİASI

Ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçen yıl Eylül ayında CNN Türk televizyonunda yayımlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlarken, "Adil Öksüz'ü kim serbest bıraktı? Adil Öksüz'ün hakimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı. Bu konuda ben, devletin o derin bilgisinden hesap sorarım. Benim bir cevabım var tabii ama şimdi söyleyemem" demişti.

Birkaç gün sonra Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi "Kılıçdaroğlu'nun açıklamadığı Adil Öksüz bilgisini açıklıyorum" başlıklı yazısında Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğuna dair bir istihbaratı Kılıçdaroğlu'nun Ağustos ayında kendisiyle paylaştığını ve araştırmasını istediğini yazmıştı. Ankara Başsavcılığı Şubat ayı başında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz'le ilgili bildiklerini anlatmaya' davet etmişti. Avukatı aracılığıyla iletilen talebe Kılıçdaroğlu'nun yazılı cevap vermesi bekleniyor.

ADALET BAKANI BOZDAĞ "MİT AJANI DEĞİL" DEMİŞTİ

Öksüz'ün "MİT ajanı" olduğu iddiasıyla ilgili olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da açıklama yapmıştı.

Bekir Bozdağ, "Adil Öksüz MİT ajanı falan değil, bu bir propaganda. Bunun MİT ile irtibatı olduğunu söyleyen kimse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavallıdır ya da bilmeyerek kendini kullandırıyor. Kılıçdaroğlu bunu söylüyorsa, bu bilgiyi kendisine geleni araştırsın. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getiren FETÖ elemanıdır" demişti.


En Çok Aranan Haberler