HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

18 kişinin öldüğü kazada şoke eden yazı

18 kişinin hayatını kaybettiği minibüste dehşete düşüren yazı ortaya çıktı.

18 kişinin öldüğü kazada şoke eden yazı

Konya’nın Akşehir ilçesinden Isparta’nın Gelendost ilçesine elma toplamaya giden biri çocuk 17 mevsimlik işçinin hayatını kaybettiği, aralarında çocuklarında bulunduğu 28’inin de yaralandığı kazanın ardından, yeni ayrıntılar ve yürekleri sızlatan hikayeler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Kazada ölenler arasında olan ve “dayıbaşı” olduğu öğrenilen araç sürücüsü Metin Arslanalp’in kullandığı midibüsün kirli olan arka camınının üzerine dehşete düşüren bir yazının yazıldığı ortaya çıktı. Milliyet'in haberine göre aracın arka camındaki kirli yüzeyin üzerine “Metin kaç polis” şeklinde yazıldığı öğrenildi. Bölgedeki elma bahçelerinde çalışmak için mevsimlik tarım işçisi bulan dayıbaşıların sürekli olarak araçlarına istihap haddinden fazla kişiyi bindirdikleri ve olası kontrollerden kaçmak için her yolu denedikleri kaydedildi.

Dayıbaşıların ayrıca, daha küçük araçlarla yolcuları topladıkları, kontrol noktalarını geçince ise yolda daha büyük araçlara naklettikleri belirtildi. Midibüse “şaka” amaçlı yazıldığı değerlendirilen yazı, 17 kişiye mezar olan, 28 kişinin de yaralandığı kazanın “geliyorum” dediğini gözler önüne serdi.

Kazada gelini Reyhan ile torunu Havva Caran’ı kaybeden, eşi Elif ile diğer torunu Rabia Caran da yaralananan 67 yaşındaki Osman Caran ise “Ben sağlam olsam ben de giderdim. Gelir durumumuz kötü. Önümüz kış. Odun, kömür alınacak, elde para, pul yok. Garibanlık çok zor iş. Çalışmaya mecburuz” dedi.

Kazada yaralanan Mehmet Akkuş, sürücünün aracın frenini sabah yaptırdığını söylediğini, ancak bunun doğru olmadığını kazada gördüklerini anlattı. Yokuş aşağı inerken frenin hiç tutmadığını, aracın yan yattığını belirten Akkuş, kaza anında sürücünün “fren patladı, tutunun” diye bağırdığını söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler