HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

19 ilde KPSS operasyonu

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin başlatılan Ankara merkezli geniş çaplı operasyon kapsamında 61 kişi gözaltına alındı.

19 ilde KPSS operasyonu

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, Ankara merkez olmak üzere 14 ili kapsayan operasyon başlatıldı. 82 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu, bu kişilerden 61'inin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, Ankara merkez olmak üzere 14 ili kapsayan operasyon başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin talimatıyla 2010 yılında yapılan KPSS'de usulsüzlük, soruların sızdırılması ve kopya iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu, bu kişilerden 61'i gözaltına alındığı öğrenildi.

EMNİYETE ÇEVİK KUVVET TAKVİYESİ YAPILDI

Savcılık kaynakları, ilk etapta adı geçen toplam 770 kişi hakkında soruşturmanın yoğunlaştırıldığını belirttiler. Gözaltına alınanların yakınlarının emniyete akın etmesi üzerine çevik kuvvet şube müdürlüğünden takviye güç getirilerek önlemler alındı.

SAVCI 3 BİN 230 KİŞİNİN İZİNİ SÜRÜYOR
2010’da kopya çekildiği belirlenen ve tekrarı yapılan Eğitim Bilimleri testinde, 120 sorudan 100 ve üzerini doğru yanıtlayan 3 bin 230 aday soruşturulurken, son olarak Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularında kopya çekildiği iddia edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 3 bilirkişi atayarak, 807 bin adayın yanıtlarını incelemeye aldı. Bilirkişiler, o dönem soruların ulaştığı tespit edilen Baki Saçı’ya giden ve savcılığın elinde olan 48 Genel Kültür ve 55 de Genel Yetenek sorularının aynısını işaretleyenleri belirlemek için çalışmalara başlamıştı.

İSTANBUL'DA 4 GÖZALTI

Kamu Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, İstanbul'da 4 kişi gözaltına alındı.

2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik Ankara merkezli başlatılan operasyon kapsamında Bayrampaşa, Ümraniye ve Bahçelievler'de 4 kişinin adreslerinde arama yapıldı. 4 kişi gözaltına alınarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.4 kişi daha sonra Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerin İstanbul'daki işlemlerinin bitmesinin ardından Ankara'ya gönderilecekleri öğrenildi.

ISPARTA'DA 1 GÖZALTI

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin Ankara merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında Isparta'da bir kişi gözaltına alındı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılında yapılan KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara merkezli operasyon kapsamında Yalvaç ilçesinde bir kişiyi gözaltına aldı. Isparta merkeze getirilecek olan şüpheli buradaki işlemin ardından Ankara'ya gönderilecek. Operasyon kapsamında bir kişinin de arandığı öğrenildi.

BURSA'DA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, Bursa'da 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik Ankara merkezli başlatılan operasyon kapsamında, Mustafakemalpaşa ilçesinde bir öğretmen ile Bursa merkezde bir kişi gözaltına alındı.

Zanlıların, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderileceği belirtildi.

SAMSUN'DA 2 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Samsun'un Havza İlçesi'nde öğretmen 42 yaşındaki H.A. ile Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur 40 yaşındaki G.B. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli, Ankara'ya götürülecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler