HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi velilerin ve öğrencilerin kurtarıcısı oldu

e-Okul sistemi velilerin işini oldukça kolaylaştırdı. Öğrenciler e-Okul sayesinde karne ve devamsızlık bilgilerini görüntülerken veliler de e-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencileri takip edebiliyor.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi velilerin ve öğrencilerin kurtarıcısı oldu

Öğrencilerin ve öğrenci velilerinin en büyük yardımcılarından biri olan e-Okul'a akın başladı. TEOG sonuçları açıklanmasının ardından e-Okul'dan duyurulmuştu. Şimdi ise TEOG nakil işlemleri e-Okul üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu nedenle e-Okul, bu dönemde de velilerin ve öğrencilerin en büyük yardımcısı olmayı sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete konulan e-Okul sayesinde vatandaşlar, internet erişimlerinin olduğu her ortamda öğrenciler hakkında merak ettikleri, kafalarına takılan soruların yanıtlarını bulabiliyorlar. Ayrıca e-Okul'dan pek çok işlemi de gerçekleştirebiliyorlar. Son günlerde öğrencilerin ve velilerin en büyük heyecanı TEOG nakil işlemleri. Bu işlemler e-Okul'dan kolayca halledilebiliyor.

TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler nakil işlemlerini e-Okul'dan yapabiliyor. TEOG Lise Ek Tercihlerini yaparak, üç dönem devam edecek olan nakil sürecinde istedikleri okula nakil yaptırmaya çalışacaklar. e-Okul sisteminde öğrenciler için ayrı, veliler için ayrı, öğretmenler için ve okul idarecileri için ayrı girişler mevcut. Öğrenci velileri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş kısmından; öğrenci T.C. Kimlik Numarası, öğrenci okul numarası ve resimdeki rakamları doğru girdiğinde e-Okul sistemine giriş yapabiliyor. Öte yandan öğretmenler ve okul idarecileri ise e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Giriş kısmından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifreyi kullanarak ve resimdeki rakamları doğru olarak yazarak e-Okul sistemine giriş yapabiliyor.

e-Okul sayesinde öğrencilerin; öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular gibi konularda bilgiye sahip olabiliyorlar. e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir. Bunların yanı sıra e-Okul sisteminin giriş ekranına geldiğinizde alt kısımlarda güncel gelişmeler hakkında bilgilendirici yazılar ve yönlendirmeler de bulabilirsiniz. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi, Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı ve Yükseköğretim Resmi Burslu Öğrenciler Web Portalı (REBUS)'a da bu ekranın sonundan ulaşmak mümkün.

e-Okul'dan yapılabilen onlarca işlem özellikle çalışan anne ve babaların işlerini de hayli kolaylaştırmış oldu. Artık öğrenci hakkında pek çok bilgiyi öğrenmek için okula gitmek gerekmiyor. Öğrenci velileri e-Okul'dan yararlanarak çocukları hakkında çok sayıda bilgiye rahatça ulaşabiliyorlar. Ayrıca sistemde sorun yaşadıklarında ya da istedikleri alanı bulmakta zorlandıklarında portalda yer alan iletişim bilgilerinden yardım talebinde bulunabiliyorlar. e-Okul hizmetinden kullanıcıları ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılan e-Okul, sürekli geliştiriliyor. e-Okul'dan öğrencinin okula başlayıp mezun olana kadar geçen sürede faydalanılabiliyor.

E-OKUL HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler