HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'2 milyon hayata dokunduk'

Fatma Şahin, "Bu ülkenin kalkınma hamlesinde rol alabilmenin yolu, kadın ve erkeğe fırsatlar oluşturmaktan geçiyor" dedi

'2 milyon hayata dokunduk'

Bakan Şahin, Şehit Kamil Kültür Merkezi’nde Gaziantep Mimarlar Odası tarafından hazırlanan ve kendisinin de yer aldığı, "Kızlar okusun onlar gibi olsun" belgeselini izledi. Kız çocuklarına örnek olması amacıyla 25 kadının yer aldığı belgeseli izledikten sonra açıklama yapan Şahin, çok hızlı geçen zamanın ruhunun yakalanması ve değişimin yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Bugün bilgi ekonomisi, akıllı ekonomi ve bilgi toplumundan söz edildiğini ifade eden Şahin, bunu başarabilmenin yolunun, kadına ve erkeğe eşit fırsatlar oluşturmaktan geçtiğini anlattı. Şahin, kalkınma hamlesi mücadelesinde, kız ve erkeklere eşit fırsatlar verilmesi gerektiğini dile getirerek, "Eşit fırsatlar verene kadar da pozitif ayrımcılığa devam etmemiz gerekiyor. Kızlarımızın kelebek etkisi, toplumdaki değişim gücü, annelik rolü, ilk öğretmenlik gibi çok önemli bir görevi olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
**2 milyon hayata dokunduk**
Bakan Şahin, Fatih Projesi’nin bir fırsat eşitliği, bilgi ve teknolojiyi yakalama projesi olarak gördüklerini vurgulayarak, kız çocuklarına erkek çocuklarından daha fazla mali destek verdiklerini kaydetti.
"2 milyon hayata dokunduk. 2 milyon kızımız bugün yoksulluktan dolayı okuyamayacaktı" diyen Şahin, "Ama bu yardımlar sayesinde okul hayatını devam ettirmeye başladı. 43 bin engelli öğrencimize taşıma ve eğitim desteği veriyoruz. 14 milyon çocuğumuza zengin fakir farkı gözetmeksizin bedava kitap veriyoruz" ifadesini kullandı.
Şahin, kalkınma hamlesinde kadın ve erkeği rekabetin içerisine koyup Ar-Ge’nin içerisinde bu yolculuğa gitmesi noktasında gerekli çalışmaların güçlendirilmemesi durumunda, Türkiye’nin 2023 ve 2071 vizyonuna ulaşamayacağını anlatarak, "Bu ülkenin kalkınma hamlesinde rol alabilmenin yolu kadın ve erkeğe fırsatlar oluşturmaktan geçiyor" diye konuştu.
Bakan Şahin, program sonunda belgeselde yer alan kadınlara çiçek verdi. Gaziantep’teki programları kapsamında, 9. Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarını ziyaret eden Şahin, Şahinbey Belediyesi Deniz Pazar Yerini hizmete açtı. Şahin, daha sonra basına kapalı olarak Türk Anneler Derneği Gaziantep Şube Başkanı merhum Süheyla Tahaoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. -Konvoyda kaza Öte yandan, Bakan Şahin, Oğuzeli ilçesindeki AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi Toplantısından döndüğü sırada, konvoyundaki iki araç çarpıştı.
Araçlardan birinde bulunan AK Parti Şehitkamil Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, olay yerinde şok geçirmesi üzerine sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Bakan Şahin, 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde kontrol altına alınan Kılıç’ı, ziyaret etti.
[Güncel haberler](https://www.mynet.com/guncel-haberler)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler