HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2 muvazzaf subay gözaltına alındıı

İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'askeri belgelerin ele geçirilmesi' soruşturması kapsamında Eskişehir'de 2 muvazzaf askerin evinde yapılan aramalar sona erdi.

Astsubay Evren T.'nin ardından Pilot Üsteğmen Ersin K. da aramaların ardından gözaltına alındı.

Eskişehir Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı'nda görevli Pilot Üsteğmen Ersin K. ve Astsubay Evren T.'nin Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinde sabah saatlerinde başlayan polis ve inzibat nezaretindeki aramalar bitti. Önce Astsubay Evren T.'nin İstanbul Sokak Nazlı Apartmanı’nda yer alan evindeki arama tamamlandı. Gözaltına alınan Evren T., Eskişehir Askeri Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından merkez komutanlığına götürüldü. Evren T.'nin evindeki bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

Pilot Üsteğmen Ersin K.'nin Namık Kemal Sokak Gündoğdu apartmanında yer alan evindeki arama ise saat 00.10 sıralarında sona erdi. Yaklaşık 16 saat süren arama sonunda Ersin K.'nın evindeki çok sayıda belge ve dökümana incelenmek üzere polis tarafından el konuldu. 2 adet bilgisayarı hardiski de incelenmek üzere alındı. Ersin K.'nın evinden alınan belge ve dökümanların naylon çuvallar içerisinde polis aracına götürüldüğü görüldü. Gözaltına alınan Ersin K., Askeri Hastane'deki sağlık kontrolünün ardından merkez komutanlığına teslim edildi.

Geceyi merkez komutanlığında geçireceği belirtilen Ersin K. ve Evren T. sabah yeniden sağlık kontrolünden geçirildikten sonra el konan evrak, döküman ve bilgisayar hardiskleri ile birlikte soruşturmanın yürütüldüğü İzmir'e götürülecek.

(CHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler