HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2. oturum da bitti! TEOG soruları saat kaçta, nereden açıklanacak?

TEOG'da 2. oturum başladı! Bugün Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil sınavları yapılacak. Öğrencilere ilk oturumda olduğu gibi bunda da her bir soru kitapçığı için 40 dakika verilecek. Sınavlar arasında da yarım saat mola olacak. Peki bugünkü oturumun sona ermesi sonucu TEOG soruları saat kaçta açıklanacak? Öğrenciler sınavlarının nasıl geçtiğini ne zaman kontrol edebilecekler?.. İşte TEOG soru ve cevapları ile ilgili detaylar...

2. oturum da bitti! TEOG soruları saat kaçta, nereden açıklanacak?

TEOG'da bugün 2. oturum heyecanı yaşanıyor ve öğrenciler TEOG soruları ile cebelleştiler. Öğrenciler 2 günlük TEOG ortak sınav maratonunda bugün Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil sınavlarına girdiler. Tabii sınavdan çıkar çıkmaz öğrenciler "Sınavın nasıl geçti?" sorusuna maruz kaldılar. Buna da en iyi cevap ancak bugün yayımlanacak TEOG soruları ve cevap anahtarları ile olacak. 2. oturumun sona ermesi ile TEOG 2017'de sorular ve cevaplar için geri sayım başladı. Sınavların bitiminden itibaren 2 saatlik bir geri sayım bu. Peki TEOG soruları saat kaçta, nereden yayımlanacak?

TEOG SORULARI SAAT KAÇTA YAYIMLANACAK?

Dün MEB'e bağlı EBA'nın yaptığı açıklamaya göre Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi ortak sınavlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları 14.00'te öğrencilerle paylaşılacak. Öğrenciler TEOG sorularını cevaplar ile karşılaştırıp ne kadar doğru ne kadar yanlış yaptıklarını tespit edebilecekler.

TEOG SORULARI PDF OLARAK YAYIMLANACAK!

EBA'nın açıklamasına göre bugün saat 14.00'te tüm sınavların soru kitapçıkları PDF dosyası olarak EBA'nın resmi sitesinden erişime açılacak. EBA'nın TEOG sorularını yayımlamasının ardından soru kitapçıklarına haberimizden de direkt olarak erişebileceksiniz.

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

MEB'in TEOG kılavuzunda verdiği bilgilere göre yıl sonu başarı puanı öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak hesaplanmaktadır. Türkçe, matematik ve fen bilimlerinin ağırlık katsayısı 4, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlarının ki ise 2'dir.

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANIN HESAPLANMASI

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir.

MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

MEB'in ortak sınavlar kılavuzuna göre 26-27 Nisan tarihlerinde TEOG sınavlarına mazeret nedeniyle giremeyen adaylar mazeret sınavlarına 20-21 Mayıs tarihlerinde girecekler.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler