HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2 polisin şehit olduğu Genç'te, binlerce kişi terörü kınadı

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde düzenlenen mitingle, 2 polisin şehit olduğu terör saldırısı kınandı.

2 polisin şehit olduğu Genç'te, binlerce kişi terörü kınadı

4 bin kişinin bayraklarla katıldığı mitingde konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, katılanların cesaretinin kendilerine güç verdiğini belirterek, "Allah sizlerden razı olsun. Sizin bu cesaretiniz bizlere güç ve kuvvet veriyor. Devlet ve millet el ele. Bizler bu kahpeliği yapanlardan hesabını soracağız" dedi.

Genç İlçesi'nde PKK tarafından önceki gece gerçekleştirilen ve 2 polisin şehit olduğu, 4'ü polis 18 vatandaşın yaralandığı terör saldırısının ardından, Genç Sivil İnisiyatifi tarafından 'Terör eylemini Tel'in' mitingi düzenlendi. Bomba yüklü aracın infilak ettirildiği Öğretmenevi Kavşağında düzenlenen mitinge Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Genç Belediye Başkanı AK Partili Hadi Topraktan, AK Parti Bingöl eski Milletvekilleri Feyzi Berdibek, Abdurahman Anık, Kazım Ataoğlu, Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Naim Tan, Genç Sivil İnisiyatifi bileşenleri dernekleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerimokunmasıyla başlayan programda, sık sık 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı. 217 metre uzunluğunda dev Türk Bayrağı'nın açıldığı alanda, binlerce vatandaş terör örgütleri PKK ve IŞİD'e lanet okudu.

VALİ KÖŞGER: HESABINI SORACAĞIZ

Mitingde konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, bugün burada çok anlamlı bir birlikteliği gerçekleştirdiklerini, terör örgütlerinin kişileri korkuya, toplumları yıkımlara sevk ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Bugün sizin burada yaptığınız hadise belki ülke tarihinde, belki dünya tarihinde bir ilktir. Bir şehre kastedenlere, bir şehri terörize edenlere verilecek en anlamlı cevabı veriyorsunuz şu anda. Böyle bir millete sahip olan devletler, ülkeler asla çökmezler. Asla parçalanmazlar, asla geri gitmezler. Sizler şu anda burada tarih yazıyorsunuz, Allah sizlerden razı olsun. Sizin bu cesaretiniz, bizlere güç ve kuvvet veriyor. Devlet ve millet el ele. Bizler bu kahpeliği yapanlardan hesabını soracağız."

'BUNLAR DA FETÖ'CÜLER GİBİ KORKAK'

Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de, PKK'nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını belirterek, PKK'ya şöyle seslendi:

"Siz bizim adımıza polisi, askeri, korucuyu öldüremezsiniz. Siz Kürt değilsiniz. Siz İslam düşmanısınız. Sizler dinsiz, ateist, marksist, leninist düşüncenin ürünüsünüz. Sizler maşasınız, memleketimizden defolun. Bunlar da tıpkı FETÖ'cüler gibi korkak."

Yapılan konuşmalar ve verilen birlik mesajlarının ardından, miting sona erdi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler