HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"20 bin polisin 3 ay süreyle doğu illerinde görevlendirildiği" iddiası

Emniyet Genel Müdürlüğü, 20 bin polisin 3 ay süreyle doğu illerinde görevlendirildiği iddialarının asılsız olduğu bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Seçim güvenliği gerekçesiyle Valiliklerin 'Yer ve ödenek sıkıntımız var, göndermeyin' uyarısına rağmen 20 bin polisin 3 ay süreyle doğu illerinde görevlendirildiği ve kendilerinden kalacak ve yiyecek masraflarının istendiği" yönünde haberler yer aldığı belirtildi.

Genel Müdürlükçe 18 ve 22 Mart'ta yapılan açıklamalarla adı geçen bölge ve şehirlerde, seçimler için 20 bin polisin görevlendirilmesinin hiçbir şekilde düşünülmediği, görüşülmediği, planlanmadığı ve görevlendirilmediğinin bildirildiği açıklamada şunlara yer verildi:

"Yapılan tüm bu açıklamalara rağmen belirtilen bölgede 20 bin polisin görevlendirildiği ile ilgili haberlerin ısrarla bazı basın yayın organlarında yer alması gerçeklerle ve iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Haberde yer alan iddialar asılsızdır ve kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler