HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İntibak zammı konusu seçim sonrasına kaldı

Emeklilerin heyecanla bekledikleri intibak zammı davası yine ertelendi. 2000 yılı sonrası emeklilerin merakla bekledikleri intibak zammı konusunda karar 29 Haziran'da verilecek.

İntibak zammı konusu seçim sonrasına kaldı

Emekliler intibak zammı konusunda gelişmeleri yakından takip ediyor. Büyük bir umutla beklenen intibak zammı 2000 yılı öncesinde emekli olan 2 milyon kişiye verilmişti. Şimdi ise 2000 yılı sonrasında emekli olan vatandaşlar intibak zammı konusunda çıkacak kararı bekliyordu. Şubat ayında gerçekleştirilen mahkemede bilirkişi raporunun yeniden istenmesinin ardından mahkeme Nisan ayına ertelenmişti. Emeklilerin merakla sonucunu bekledikleri intibak zammı davasından beklenen sonuç şimdilik çıkmadı. İntibak zammı davası 29 Haziran'a ertelendi.

29 NİSAN'A ERTELENDİ

Emekliler intibak zammı davasında olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyordu. Umutla beklenen bu davada, 29 Nisan'da görüldü ancak beklenen karar yine çıkmadı. İntibak zammı konusunda karar seçimlerden sonra verilecek. Mahkeme 29 Haziran'da görülecek. Mahkemenin ertelenmesinde SGK avukatlarının ekstra süre istemesi etkili oldu.

Davayı açan emekli Hamdi Öz, duruşma sonrası açıklamalarda bulundu. Hamdi Öz: "Onlara süre verdi ama benim de 'bilirkişi' itirazımı kabul etti. Davacının yeni bilirkişi incelemesi hususunun kurum tarafından beyanda bulunduktan sonra karar altına alınmasına karar verilmiştir, denildi. 3 hafta sonra yeni bilirkişi atanacak ve bu davada 4.bilirkişi olacak"

"Rapor aleyhimize çıktı ama ben adaletin er geç yerini bulacağına inanıyorum. Mahkeme aleyhimize karar verirse, itiraz edeceğim" dedi.

[

****](https://finans.mynet.com/)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler